Mainos

MTV Raahessa: Kaksoismurhasta syytetty mies lähetettiin mielentilatutkimukseen

1:02

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus päätti lähettää kahdesta murhasta syytetyn 43-vuotiaan miehen mielentilatutkimukseen. Puolustus pyysi miehelle mielentilatutkimusta eikä syyttäjä vastustanut vaatimusta, vaan näki sen tarpeelliseksi.

Miestä syytetään 25-vuotiaan naisen ja 65-vuotiaan äitinsä murhista. Molemmat henkirikokset tapahtuivat viime syyskuussa Raahessa.

Mies kiistää murhat, mutta hän myöntää tappaneensa naiset.

Mies ei osallistunut itse oikeuden istuntoon, vaan hän seurasi sitä videoyhteyden välityksellä Turun vankimielisairaalasta.

Syyttäjä vaatii elinkautista vankeutta

Murhia koskeva oikeudenkäynti päättyi tänään Raahessa.

Syyttäjän mukaan kahdessa henkirikoksessa täyttyy murhan tunnusmerkistö, koska teot tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla ja niissä käytettiin vakaata harkintaa.

– Uhrit ovat varmasti olleet kauhuissaan ja tunteneet kipua ja kärsimystä tilanteessa. 25-vuotias nainen oli voimakkaassa humalatilassa ja hän pyrki pakoon mieheltä. Hänellä ei ollut mitään mahdollisuutta puolustautua. Äidille tilanne tuli täysin yllättäen ja hän pyrki pakoon, kihlakunnansyyttäjä Emilia Mourujärvi kertoi.

Syyttäjän mukaan mies myös varautui nuoren naisen surmaamiseen, koska hän kantoi teräasetta mukanaan yökerhossa. Myös äidin kohdalla mies käytti syyttäjän mukaan vakaata harkintaa.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta.

Nuoren naisen ja 65-vuotiaan naisen omaisten asianajajat yhtyivät syyttäjän vaatimuksiin.

Terveydentila huononi

Miehen puolustuksen mukaan henkirikoksissa oli kyse tapoista eikä murhista.

Puolustus totesi, että mies ei suhtautunut naisiin erityisen vihamielisesti eikä vihannut pelkästään naisia, vaan yleisemmin ihmisiä. Miehellä oli huonot välit äitiinsä, ja miehen käytöksen taustalla vaikutti väkivaltaisesti käyttäytynyt isä, joka on jo kuollut.

Syytetyn terveydentila oli vuodesta 2010 lähtien huono ja se lähti huononemaan entisestään pari vuotta sitten. Puolustuksen mukaan miehen ajatukset eivät olleet hänen omiaan, vaan jonkun ulkopuolisen tahon, kuten hän itse ilmaisi.

– Joku ulkopuolinen kehotti häntä tekemään tämän surmateon, puolustusasianajaja Pasi Leinonen sanoi.

Puolustuksen mukaan teoissa ei käytetty erityistä raakuutta tai julmuutta eikä vakaata harkintaa tai suunnitelmallisuutta.

Hi-viruksen levittämistä käsitellään myöhemmin

Henkirikosten lisäksi miehen epäillään levittäneen hi-virusta. Mies oli harrastanut suojaamatonta seksiä ihmisten kanssa, vaikka tiesi olevansa hiv-positiivinen.

Tähän liittyvät syytteet käsitellään vasta mielentilatutkimuksen jälkeen erillisessä oikeudenkäynnissä.

Oikeus ottaa vasta mielentilatutkimuksen jälkeen kantaa siihen, syyllistyikö mies murhiin vai tappoihin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja