MTV:n pöllöraati ruoti suuren presidentinvaalikeskustelun: Hei, vaalien kakkospaikka on edelleen jaossa!

1:29:43

MTV:n suuri presidentinvaalikeskustelu Kallion kirkossa aloitti niin sanotun kiriviikon ennen viikon päästä sunnuntaina käytäviä presidentinvaaleja. 

Tentissä olivat paikalla kaikki kahdeksan ehdokasta. Kuinka he pärjäsivät, sitä ruotii MTV:n oma "pöllöraati".

Raadissa arvioitsijoina toimivat MTV Uutisten toimituspäällikkö Ilkka Ahtiainen, politiikan toimittaja Vesa Kallionpää sekä toimittaja Eeva Lehtimäki. Kolmikko antaa ehdokkaille arvosanansa kahdelta osa-alueelta eli esiintymisestä ja asiaosaamisesta.

Onnistuminen määritellään pöllöillä, joita voi saada yhdestä kuuteen. Alla raatilaisten arviot.

Ehdokkaat ovat äänestysnumeroidensa mukaan järjestyksessä pienimmästä suurimpaan. 

Katso koko tentti videolta jutun yläosasta!

Merja Kyllönen


Yleisvaikutelma: 

Valitteli, että jäi debatissa koristeeksi. Mutta olisiko sanottavaa riittänyt, vaikka olisikin saanut enemmän puheaikaa.

Asiaosaaminen:


Meppivuosien karaisemana väläytti EU-osaamistaan ja –näkemystään sanoessaan, että EU:ta pitäisi muuttaa ihmisten unioniksi. Olisi tarvinnut enemmän näitä hetkiä.

Esiintyminen:


Jäi eittämättä statistiksi muihin ehdokkaisiin nähden. Mutta äityi yhteen tentin parhaista heitoista Nato-osiossa: ”Ei ole kyllä minkäänlaista sovintoa täällä turvallisuuspolitiikasta, mehän olemme sodassa keskenämme.”

Presidentinvaaliraati - Nauha-Vesa-Kallionpää

Yleisvaikutelma: 

Vasemmistoliiton Merja Kyllönen on joko itse valinnut tai ohjeistettu valitsemaan aika asiallisen vaisu esiintymistyyli. Europarlamentaarikko keskittyy pysymään solidaarisuuslinjalla, eikä hyökkää oikein mihinkään suuntaan.  Tietää paikkansa näissä vaaleissa, eikä lähde laukalle. Mukana  puoluelippua heiluttamassa.

Asiaosaaminen:

Entinen ministeri ja nykyinen europarlamentaarikko toki omaa poliittista yleistietämystä, mutta ei ole omimmillaan ulko- ja turvallisuuspolitiikassa tai muissa presidentin ydintehtävissä. Nosti esiin tuttuja vasemmistoliiton oppositio -teemoja: eriarvoistuminen, rauhantyö ja Venäjä-yhteistyö.

Esiintyminen:


Räväkkänä runoilijanakin tunnettu Kyllönen pidätteli jälleen murrettaan ja räyhäpuhetta. Muutama verevä sanan säilä Kyllöseltä silti irtosi: ”Mehän olemme sodassa jo keskenämme”, kun ehdokkaat kiistelivät kahtiajaosta ja ”Luulin jo, että olen täällä vain koristeena”, kun puheenvuoroja ei meinannut aina osua kohdalle.


Yleisvaikutelma: 

Merja Kyllönen olisi erinomainen lisä keskusteluihin, jos nyt käytäisiin eduskuntavaalit. Väläytteli muutaman kerran hyvää tilannetajuaan ja verbaalista osaamistaan.

Asiaosaaminen:


Kyllösen mielestä Venäjä-osaaminen on katoamassa Suomessa. Piti ympäristökysymyksiä esillä. Jäi monissa keskusteluissa sivuun.

Esiintyminen:


Kyllönen sai vähän puheaikaa, mutta se pitää myös ottaa. Selkeäsanainen ja taitava esiintyjä halutessaan.

Pekka Haavisto


Yleisvaikutelma: 

Kyllösen ohella tentin hiljaisimpia. Ihan kuin ei itsekään uskoisi siihen, että mahdollisella kakkospaikalla voisi yltää myös toiselle kierrokselle. 

Asiaosaaminen:


Haaviston kiistämätön vahvuus eli asiaosaaminen jäi tässä tentissä piiloon siksi, ettei intoutunut sanalliseen miekkailuun oikein kenenkään kanssa. 

Esiintyminen:


Hei, vaalien kakkospaikka on edelleen jaossa! Vaaleja ei tietenkään ratkaista tv-tenteissä, mutta silti Haavistolta olisi odottanut enemmän säihkettä ja sähinää.

Presidentinvaaliraati - Nauha-Vesa-Kallionpää

Yleisvaikutelma: 

Gallupien kakkonen näytti huolestuneelta ja hymyä ei kasvoilla tahtonut näkyä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Kakkosennakkosuosikin paineet ilmiselviä, kun takana tulijat lisäävät löylyä ja Niinistön asema näyttää murtumattomalta. 

Asiaosaaminen:


Haaviston kokemuksella tentti ei asiaosaamiseen kaatunut, mutta yritys horjuttaa Niinistöä sen paremmin aktiivimallilla tai kesän hallitusratkaisullakaan ei oikein onnistunut. Niinistön vastahyökkäys perusteluineen näytti yllättävän. Nosti esiin myös uutta: Venäjällä kielletyt Jehovan todistajat hakevat nyt turvapaikkoja myös Suomesta.

Esiintyminen:

 

Yleensä hyvin tenteissä pärjäävä Haavisto oli  sujuva, mutta vaikutti nyt vähän viher-Vanhaselta. Hiukan kärsivä olemus – vai oliko se vain valtiomiesmäistä vakavuutta – huokui kotikatsomoon.


Yleisvaikutelma:

Haavisto aloitti tentin vaisusti. Hän joutui myös haastetuksi aktiivimallista ja valtaoikeuksien käyttämisestä. Loppua kohden paransi juoksuaan, kun tultiin vihreän ehdokkaan kotikentälle eli ilmastonmuutokseen, kehitysyhteistyörahoihin ja paperittomiin.

Asiaosaaminen:


Pekka Haavisto on ollut näissä vaaleissa ja tässäkin tentissä varma keskustelija ja asiaosaaja, mutta todellinen palo tehtävään ei ainakaan tänään näkynyt. Haavisto pystyy usein vetämään käytyjä aiheita yhteen, mutta se ei nyt riitä. 

Esiintyminen:


Kalliossa tänään perussuoritus. Haavisto pääsi rytmiin ja sai otettua tilaa itselleen lopussa, kun aiheet olivat tuttuja. Esiintymiseen tullut vakavuutta, vähän jo liikaakin.

Matti Vanhanen


Yleisvaikutelma: 

Totutun vahva. Nukkui aivan tentin alussa, mutta sen jälkeen nousevalla trendillä illan parhaimmistoa.

Asiaosaaminen:


Vanhaselta tuntui löytyvän joka kohtaan fiksu ja selkeä vastaus ilman, että joutui peesaamaan ketään.

Esiintyminen:


Ajatellaan perusasetelmaa: Hän on suurimmasta osasta asioita aivan samaa mieltä kuin istuva presidentti. Haastaa pitäisi silti ilman, että tekee itseään epäuskottavaksi. Onnistui tässä tasapainoilussa kiitettävästi, ja oli ovelalla tavalla pistävämpi kuin kertaakaan aiemmin.

Presidentinvaaliraati - Nauha-Vesa-Kallionpää

Yleisvaikutelma: 

Vanhasen paineet ainoana hallituspuolueen ehdokkaana melkein puoluetoveri Väyrysen ahdistamana hyydytti hymyn tässä tentissä. Haastoi Niinistöä muun muassa perussuomalaisten asioihin puuttumisesta, mutta sai vastaansa yhtä ärhäkän vastapallon, jossa vastuu siirtyi ikävästi keskustajohtaja Juha Sipilälle.

Asiaosaaminen:


Tutun analyyttinen. Ehkä tylsän oloinen, mutta tietää asiat. Entisenä pääministerinä ja nykyisenä eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana osaa kuviot, mutta tietää sen kaventavan oman kampanjointinsa rajoja. Tietää myös, että Niinistöä on vaikea haastaa, mutta yritti silti. 

Esiintyminen:


On onnistunut paremminkin. Nyt vakavana Väyrysen vieressä, vaikka kyllä se hymykin muutaman kerran irtosi. Ei häkeltynyt uuniperuna ja pihvi -kysymyksestä ja näpäytti Huhtasaarta faktantarkastajan tarpeesta rajatarkastusten merkityksestä turvapaikka-asiassa.


Yleisvaikutelma: 

Vanhanen on saanut konettaan käyntiin vaalikamppailun edetessä, mutta liian myöhään. Pärjää hyvin kahdeksan hengen tentissä, jossa aiheet vaihtelevat laajallakin skaalalla. Yritti urheasti haastaa Niinistöä, mutta Vanhasen asiatyylillä se ei ole suurinta ilotulitusta.

Asiaosaaminen:


Vanhanen pääsi käyttämään pääministerikokemustaan tentin aikana. Napautti herkullisesti Väyryselle ilmatilanloukkauksista. Afrikka-teemassa pääsi profiloitumaan, mutta ei saanut teemaan uutta potkua.

Esiintyminen:


Tasaisen varma suoritus. Alun varovaisuuden jälkeen pääsi tentin edetessä vauhtiin.

Laura Huhtasaari


Yleisvaikutelma: 

Parempi kuin yksittäistenteissä, koska ei joudu liian tarkkaan argumentoimaan näkemyksiään.

Asiaosaaminen:


Vanhanen narautti Huhtasaaren rajatarkastusasiassa: tarkastukset tuskin ovat ratkaisu siirtolaisongelmaan.

Mutta sen sijaan Huhtasaari antoi fiksun vastauksen kehitysapuun liittyen: ”Kehitysapu ei ole vastannut väestöräjähdykseen. ” Ja tiesi myös, että Saksan ns. vihapuhelaki on epäonnistunut.

Esiintyminen:


Piti viestin selkeänä, eli puhutteli omaa (potentiaalista) kannattajakuntaansa. Sai myös karsittua aiempien esiintymisten mahtipontisuutta, joka ainakin minua on häirinnyt.

Presidentinvaaliraati - Nauha-Vesa-Kallionpää

Yleisvaikutelma: 

Huhtasaari oli tentin henkinen jänis ajovaloissa. Toisteli uskollisesti kampanjansa populistisia teemoja EU:sta ja maahanmuutosta, mutta kokemuksen ja osin myös tietämyksen puute korostui kaikkien ehdokkaiden tentissä.

Asiaosaaminen:


Huhtasaaren lyhyt kokemus politiikasta näkyi tässäkin tentissä vähän päälle liimattuna asiaosaamisena. Huhtasaari on toki omaksunut nipun erilaisia faktoja, iskulauseita ja näkemyksiä, mutta se ei oikein vakuuta. Älykkäänä naisena Huhtasaari osasi silti luovia yli pahimpien karikoiden ja puolusti jyrkästi mm. puolueensa turvapaikkalinjauksia.

Esiintyminen:


Huhtasaari osaa esiintyä ja näyttää itsevarmalta, vaikka tällä kertaa välillä teki tiukkaa. Kisan juniori uskalsi haastaa myös Niinistöä. Ehkä kilpa Väyrysen kanssa on lisännyt paineita? Ensimmäinen haastoyritys perussuomalaisten asioihin puuttumisesta tosin kimposi hymyilevän Niinistön suojauksesta.  Huhtasaari kävi puolestaan päälle kuin yleinen syyttäjä, kun Niinistö lopussa haastoi Huhtasaarta vihapuheen kieltämisestä. Jää katsojien ratkaistavaksi, oliko siitä hyötyä vai haittaa.


Yleisvaikutelma: 

Illan tentissä oli monia teemoja, joissa Huhtasaari pääsi tuomaan omaa aate- ja arvomaailmaansa esille. Huhtasaaren ongelma on usein se, että puhuu asioista ristiriitaisesti. Ehdokas haluaa esimerkiksi suoraa demokratiaa lisää, mutta samassa lauseessa hän vaatii presidentille lisää valtaa.

Asiaosaaminen:


Huhtasaari ei pystynyt antamaan esimerkkiä, jossa hänen johtamistaitojaan on testattu. Monissa asiakysymyksissä, esimerkiksi ilmastonmuutoksessa on täysin eri linjoilla muiden kanssa.

Esiintyminen:


Huhtasaari käyttää Suomessa poikkeuksellisella tavalla minä-muotoa. Se antaa itsevarman vaikutelman, mutta tuo välillä myös epäuskottavuutta. Korottaa usein ääntään, kun haluaa painottaa itselleen tärkeitä asioita.

Tuula Haatainen


Yleisvaikutelma: 

Paras näkemäni tentti-Haatainen tämän kampanjan aikana. Oli aktiivinen ja uskaltautui välillä pois mukavuusalueeltaan eli sosiaalipuolen asioista. 

Asiaosaaminen:


Kytki vaaliagendansa tällä kertaa fiksummin muuhun keskusteluun kuin aiemmissa tenteissä. EU:n sosiaalinen ulottuvuus kuulosti uskottavalta, koska sellaisesta EU:ssa paljon puhutaan.

Esiintyminen:


Särmä Haataisesta valitettavasti puuttuu, mutta hänen edukseen on silti luettava, että rohkeni lähteä mukaan turvallisuuspolitiikan keskusteluihin. Miksi vasta nyt? Paperittomista puhuessaan lausui sen, minkä Haavistokin varmaan olisi halunnut päästä sanomaan: ”Suomen pitää valita selkeä humaani linja.”

Presidentinvaaliraati - Nauha-Vesa-Kallionpää

Yleisvaikutelma: 

Haatainen on parantanut juoksuaan, muttei tänäänkään loistanut. Puhui vuoron saatuaan aina laajasti ja välillä toisti itseään. Puolueen uskollinen soturi pitää demareita esillä.

Asiaosaaminen:

Haatainen ei ole omimmillaan ulko- ja turvallisuuspolitiikassa, vaikka kotiläksyjä on selvästi tehty. Pääsi neuvomaan Niinistöä naisten keskimääräisestä synnytysiästä, mutta oli muutenkin omimmillaan sosiaali- ja terveyspuolen asioissa. Eriarvoistuminen tuli mainittua, aktiivimalli haukuttua ja jyrkkä ei NATO:lle sanottua.

Esiintyminen:

Haatainen on esiintyjänä varma, mutta vähän väritön. Puhetta tulee tarvittaessa, ja jos juontajat sallivat, vaikka kuinka pitkään. Haatainenkin yhtyi Niinistön haastajiin muun muassa kesän hallitusratkaisun ja Trumpille vietävien terveisten osalta, mutta maaliverkko ei vielä sillä soinut.


Yleisvaikutelma: 

Tuula Haatainen oli tänään paremmassa iskussa kuin MTV:n yksilötentissä tai ensimmäisessä ehdokkaiden kohtaamisessa ennen joulua.

Asiaosaaminen:


Haatainen pysyi tänään kelvosti mukana ulko- ja turvallisuuspoliittisessa keskustelussa. Meinasi kompastua paperittomien kohteluun, aiheeseen, jossa hänen oma puolueensa kannat jakaantuivat Helsingin kaupunginvaltuustossa. 

Esiintyminen:


Haatainen on saanut pontta esiintymiseensä, mm. vastaukset ovat tiivistyneet. Edelleen välillä hankaliin kysymyksiin vastaukset jäävät lillumaan ilmaan. Haastoi muutamassa kohtaa napakasti, mm. Huhtasaarta.

Paavo Väyrynen


Yleisvaikutelma: 

Väyrynen oli hyvässä iskussa. Pieni kankeus vaivasi muutamaan otteeseen, mutta onnistui silti erittäin hyvin.

Asiaosaaminen:


Kun tentti alustettiin Kyösti Kalliolla ja sovinnon teemalla, sai briljantin ajatuksen: Muistutti yleisöä siitä, että Kyösti Kallio presidenttinä ”torjui oikeistovirtauksen Suomessa muodostamalla punamultahallituksen”. Veto, joka taatusti puhutteli väyrysläisiä ja oli piikki kokoomukseen päin. 

Esiintyminen:


Vanhasen ohella kovin Niinistön hiillostaja, ja teki sen pykälää ronskimmalla otteella kuin Vanhanen. Väyrynen ei häkeltynyt, kun Jussi Kärki ja Merja Ylä-Anttila epäilivät häntä Venäjän hännystelijäksi.

Presidentinvaaliraati - Nauha-Vesa-Kallionpää

Yleisvaikutelma: 

Politiikan ikitaata Väyrynen oli villapuseroineen yllättävän vaisu. Teemat olivat vanhoja tuttuja, mutta Niinistön ärhäkkäät vastahyökkäykset näyttivät yllättävän vanhan ketun.

Asiaosaaminen:

Väyrynen tuntee asiat, vaikka järjesteleekin ne mielessään aina sopivaan järjestykseen ja kulloiseenkin tavoitteeseen nähden tarkoituksenmukaiseen muotoon.  Väyrynen syytti jälleen Niinistöä Suomen hivuttamisesta kohti sotilaallista liittoutumista, mutta Niinistö ehti kieltää sen jo ennen kysymystä. Jatkoyrityksille kävi yhtä huonosti. ”Meistä vain toinen oli hyväksymässä Lissabonin sopimusta, ja se en ollut minä”, sanoi Niinistö, kun Väyrynen syytti Niinistöä EU:n sotilaallisen yhteistyön tiivistämisestä.

Esiintyminen:


Väyrynen oli välillä tympääntyneen oloinen ja istui vähän kuin kirkon penkissä, vaikka oikeasti ehdokkaat istuivat tuoleilla alttarin edessä. Välillä Väyrysen hymy ja hoksottimet toimivat, mutta yleisvaikutelma oli vähän väkinäinen. Väyrystä varmaan pihinä miehenä harmittaa se julma rahanmeno, jonka kampanja aiheuttaa.


Yleisvaikutelma: 

Väyryseltä perusilta. Konkariehdokas oli aidoimmillaan, kun sanoi suoraan, että presidentinvaaleilla on vaikutusta tuleviin eduskuntavaaleihin, eli hänen valinnallaan katkaistaan Suomen oikeistovirtaus. 

Asiaosaaminen:


Tänään Väyryselle pisteet siitä, että ei jahnannut vanhoja katkeruuden aiheita. Väyrynen haastoi Niinistöä sekä Natosta että EU:n tulevaisuudesta.

Syytti mediaa siitä, että Venäjää puolustamalla leimautuu putinistiksi.

Esiintyminen:


Väyrynen sortuu välillä luennoimaan liiankin yksityiskohtaisesti EU:hun liittyvissä asioissa. Väyrynen ei ollut yhtä ärhäkkä kuin aiemmin.

Sauli Niinistö


Yleisvaikutelma: 

Niinistön paras tenttionnistuminen tähän mennessä.

Asiaosaaminen:


No nythän kuultiin vaihteeksi selkokieltä turvallisuuspolitiikasta, suorastaan selvä Nato-kanta. Tuntui paikoitellen nauttivan haastetuksi joutumisesta. Se on kovan asiaosaajan merkki.

Esiintyminen:


Skarppia toimintaa läpi tentin. Ja kukapa kissan hännän nostaa, jos ei kissa itse: muistutti, että on ilmeisesti saanut venäläiskoneiden ”pimeitä” lentoja vähennettyä.

Presidentinvaaliraati - Nauha-Vesa-Kallionpää

Yleisvaikutelma: 

Niinistö oli tässä tentissä itsevarman ja hyvin valmistautuneen oloinen. Vastasi ärhäkkäästi muiden ehdokkaiden kritiikkiin, eikä enimmäkseen näyttänyt kärsimättömyyttään tai mahdollista kiukkuaan.

Asiaosaaminen:

Istuva presidentti on etulyöntiasemassa tehtäväänsä liittyvissä asioissa, joskin myös tehtävänsä velvoitteiden vanki ja sidottu tiettyyn varovaisuuteen. Niinistö osasi tässä tentissä kuitenkin kiemurrella ärhäkkyyden ja vastuullisuuden välillä, ja nosti taktisesti avauksiaan ja kokemustaan presidenttinä. Sekä EU- että NATO-asiassa Niinistö taiteili enemmistövesillä.

Esiintyminen:


Ilmeisesti galluplukujen avittamana tai avustajien pakottamana Niinistö onnistui olemaan tentin ehkä hyväntuulisin ehdokas. Hymy hyytyi vain ajoittain, vaikka kyllä Niinistön tutut mutruilutkin välillä nousivat esiin. Ampui alas vastaehdokkaiden esittämiä syytöksiä, joihin oli selvästi valmistautunut. Huhtasaaren haastaminen vihapuheasiassa oli virhe, koska siinä Huhtasaari pääsi vastaamaan tunteella Niinistön juristeriaan.


Yleisvaikutelma: 

Istuvaa presidenttiä haastettiin tänään virkistävän paljon. Niinistö selvisi pommituksesta hyvin. Niinistön paras sutkaus liittyi keskinäistä skabaansa käyviin Vanhaseen ja Väyryseen. ”Paavo ja Matti harrastavat sellaista jousiammuntaa, jossa maali siirretään sopivaan paikkaan, että osuu.”

Asiaosaaminen:


Kuuden vuoden kokemus näkyy varmuutena. Niinistö joutui erityisen tiukoille Nato-keskustelussa ja kiisti salakuljettavansa Suomea sotilasliittoon. Niinistö otti myös lopussa yhteen Huhtasaaren kanssa siitä pitäisikö Suomessa rajoittaa vihapuhetta Saksan malliin.

Esiintyminen:


Niinistö sai paljon puheaikaa tentissä, mutta häntä myös haastettiin eniten.

Tuleva perheenlisäys pääsi mukaan tenttiin ja huumorinpilkahdus koko ajan ikääntyneemmistä vanhemmista ei ainakaan vienyt äänestäjiä. Ohjaaja poimi loistavasti Niinistön ilmeen, kun Väyrynen sanoi heidän olevan hyviä ystäviä.

Nils Torvalds


Yleisvaikutelma: 

Torvaldsille vaalikeskustelu sopii paremmin kuin yksittäistentti. Oli tällä kertaa hyvä. 

Asiaosaaminen:


Turvallisuuspolitiikkaa puhuttiin aika paljon, joten Torvalds pääsi esiin. Kuitti kaikille kanssaehdokkaille Nato-osuudessa: ”Pankaa nyt merkille, miten täällä puhutaan. Ensimmäinen ajatus, joka tulee näiden päähän: mitä Venäjällä ajatellaan.” 

Esiintyminen:


Brittityyppinen huumori taas mukana, ja vastaukset sopivan mittaisia. Kyllösen ja Haaviston ohella tosin välillä sivussa keskustelun pääuralta.

Presidentinvaaliraati - Nauha-Vesa-Kallionpää

Yleisvaikutelma: 

Presidentinvaalien NATO-besserwisser piti linjansa ja käytti puheenvuoronsa tehokkaasti mieliteemansa puolustamiseen.

Asiaosaaminen:

Torvalds tietää – ainakin omasta mielestään – NATO:sta ja sekä EU:n että Suomen turvallisuudesta kaiken oleellisen. Paljon hän tietääkin ja on siksi mielenkiintoinen ehdokas. Torvaldsin osaaminen on kuitenkin kohdistunut lähinnä vain NATO- ja Venäjä -pohdiskeluun. Älykkäänä ihmisenä osaa toki ottaa kantaa paljon muuhunkin.

Esiintyminen:

Torvalds oli tässä tentissä tutun suorapuheinen, mutta ehkä tavallistakin ärhäkkäämpi. Muut ehdokkaat saivat kyytiä: ”Nämä muut seitsemän vain änkyttävät”, maalasi Torvalds, kun hän syytti muita ehdokkaita YYA-aikaan jämähtäneiksi ja ”Minä olen kiertänyt Venäjää enemmän kuin nämä muut yhteensä”, kun hän kuvaili Venäjän tulevaa kehitystä ja uhkakuvia. Tilannetajua osoitti sananvalinnan vaihdos, kun ensimmäisenä mieleen tullut ilmaisu ”ei sopisi kirkossa sanottavaksi”. Miehen hiukan kuivakkaa olemusta koristivat jälleen kuviosukat.


Yleisvaikutelma: 

Torvalds vetää urheasti rooliaan Nato-keskustelun Don Quijotena ja on täysin eri linjoilla muiden ehdokkaiden kanssa. Ehdokkaan mukaan Suomen valtiojohto ei ole ollut hereillä vuoden 1991 jälkeen ja muut ehdokkaat keskustelevat sotilasliitosta kuin heillä olisi YYA-sopimus edelleen korvien välissä. Se on kova syytös.

Asiaosaaminen:


Torvalds on vahvimmillaan Natoa ja EU:n tulevaisuutta koskevissa aiheissa. Tänään sortui jopa vähän knoppailemaan tietämyksellään mm. Saksan tulevista hallitusneuvotteluista.

Esiintyminen:


Kallion kirkkoilta oli Torvaldsilta ihan hyvä suoritus, ajoittaiset huumorinpilkahdukset tuovat väriä keskusteluun. Töppäsi lopussa sanomalla, että Kyllönen on varmasti enemmän koriste kuin hän, vaikka viittasikin molempien ehdokkaiden niukkaan puheaikaan tentin loppupuolella.


Varmista oma ehdokkaasi MTV:n vaalikoneesta.

2:19

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja