MTV.fi tapasi Tuomas Holopaisen New Yorkissa: "Nightwish kympin kunnossa"

Nightwish aloitti maailmankiertueensa Isosta Omenasta torstaina 9. huhtikuuta.

MTV.fi tapasi Tuomas Holopaisen suurkaupungin vilinässä ennen avauskonserttia.

Kolme päivää ennen Hammerstein Ballroom -esiintymistään New Yorkiin lentänyt bändi on käyttänyt aikaansa paitsi treenaamiseen myös huvitteluun: bändi kävi katsomassa NHL-jääkiekkoa. New York Rangersin ja Columbus Blue Jacketsin välinen ottelu oli rokkareille mannaa.

− Oli tarkoin harkittu juttu, että lensimme tänne päivää aikaisemmin, jotta pääsimme Madison Square Gardeniin katsomaan Rangersin matsia. Lätkä on minulla ja monella muulla tässä organisaatiossa hyvin lähellä sydäntä. Se oli kyllä hieno hetki, ja komea jatkoaikavoittokin tuli, iloitsee Holopainen.

Vielä tulosta 4-3 suloisempaa on kuitenkin päästä itse lavalle puolentoista vuoden tauon jälkeen. Uuden Endless Forms Most Beautiful –albumin mukaan nimetty kiertue pitää bändin kiireisenä aina ensi vuoden puolelle saakka.

− Yhtään keikkaa emme ole vielä tällä kokoonpanolla vetäneet. On ollut tosi lystiä katsoa varsinkin Floorin (Jansen, laulu) ja Kaitsun (Kai Hahto, rummut) vilpitöntä iloa ja riemua. Minulla on todella luottavainen ja todella sympaattinen fiilis koko bändin puolesta.

Jos Nightwishille tehtäisiin nyt kuntotesti, minkälaiset tulokset olisivat?

− Fyysinen vai henkinen? Tekisi mieli olla sen verran omahyväinen, että sanoisin molempiin kategorioihin kymppi, mutta annetaan nyt henkiselle kymppi ja fyysiselle yhdeksän, vielä tässä vaiheessa.

"Floor huikea yksilö"

Hollantilainen Floor Jansen on ollut Nightwishin matkassa parin vuoden ajan, ja Kai Hahto astui terveyssyistä taka-alalle siirtyneen Jukka Nevalaisen tilalle. Lisäksi mukana on uudella levylläkin kuultu brittihuilisti Troy Donockley.

Kaikki kolme soittavat myös uusimmalla albumilla, ja Nightwish on nyt virallisestikin julistautunut olevansa kuusihenkinen orkesteri.

Holopainen kertoo, että tunnelma bändin sisällä ennen avauskeikkaa on rento, mitä nyt laulajatar Floorin tunnelmat ovat vaihdelleet ”kauhistuneesta innostuneeseen”.

− Floorilla on sekä vilpitön omistautumisen halu sekä intohimo laulamista ja musiikkia kohtaan. Kun hän tuli ensi kertaa treenikämpän ovesta sisään, koko huone täyttyi valolla. Tuli tietynlainen väre ilmaan, että nyt lähtee! Floor on kaikin puolin ihan huikea yksilö.

Suomesta ikävä hiljaisuutta

Kiivastahtisen kiertueen imuun taas kerran heittäytyvä Holopainen kaipaa Suomesta aivan jotain muuta kuin perinteistä ruisleipää kiertueella ollessaan.

− Oikeastaan ainoa kaipaamani asia on yksinolo, hiljaisuus ja rauha. Mutta kun tiedän, että rundi kestää tietyn määrän viikkoja ja sitten pääsen taas himaan yksinään mököttämään, ei se koskaan mikään ongelma ole ollut.

− Ja kun suomalaisia kavereita käy keikoilla aina silloin tällöin moikkaamassa niin sitä salmiakkiakin yleensä sitä kautta sitten saa. Terveiset vaan Isoahon Timolle ja Lipiäisen Villelle, hymyilee Holopainen.

Nightwish esiintyy Suomen suvessa Joensuussa 6. kesäkuuta, Oulussa 25. heinäkuuta ja Tampereella 31. heinäkuuta. Bändi nousee lavalle myös Turusta lähtevällä Baltic Princess -risteilyaluksella kahdesti kesäkuussa.

MTV - PAULIINA TUOMOLA

Lue myös:

    Uusimmat