Mainos

Mopoautoilija kohtasi karmeaa käytöstä – somessa rajua sähinää

1:53

Mopoautoilijan kohtaama käytös sai Facebook-kansalta pääosin myötätuntoa osakseen, mutta osansa antoivat myös mopoauto-vihaajat.

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen otti MTV Autot -toimituksen pyynnöstä kameran mopoautoonsa matkalla Vantaalta Lahteen. Halusimme selvittää, pitävätkö lukuisat tarinat mopoautoilijoiden kohtaamasta törkeästä käytöksestä liikenteessä paikkansa.

Ylläoleva video kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja alta voi lukea poimimamme kuumimmat Facebook-kommentit tähän tapaukseen liittyen. Voit myös perehtyä koko keskusteluun ja kommentoida omat näkemyksesi oheiseen Facebook-julkaisuun.

– Noi on noita, "Hähää, meillä onkin avoauto! Entä sulla? Joku surkea mopoauto." Ihmiset, jotka luulevat olevansa parempia kuin muut, koska omistavat hienon auton.

– Muistan jokaisen keskisormen...

– Mun kylkeen on monesti meinattu ajaa sen takia, että sulkuviivalla on lähetty ohittamaan ja sieltä on sitten tullutkin yhtäkkiä auto. Vaikka siinä edessä onkin mopoauto, niin ei se silti tarkota sitä että liikennesäännöt voi unohtaa.

– Ei tossa ollu mitään muuta mun yks urpå ja sekään ei ollut kuski. Ei pahalla mutta noi mopoautot pelleilee tuolla liikenteessä aika huolella joskus ja liikennesäännötkin välillä hukassa kun tullaan eteen miten sattuu kolmion takaa jne.. Ohitukset on ihan ok kun se jumittaa edessä! Olipa taas turha uutinen :):):).

– Monta kertaa se mopo-auton kuljettaja unohtaa yhden liikennesäännön tai sitä ei ole siellä autokoulussa opetettu, hitaan ajoneuvon on tarvittaessa annettava tietä ajamalla pientareelle tai linja-autopysäkille niin, että ohittaminen on turvallista. Yleensä se kuski huudattaa stereoita ja polttaa röökii, ettei huomaa takana tulioita ollenkaan. Ja yleensä mopo-auton kuljettaja on se, joka sitä keskisormea näyttää.

– Mautot ovat ihan hyvä keksintö, varsinkin kun täällä kehä-kolmosen ulkopuolella ei haja-asutusalueilla ole kunnon julkista liikennettä. Vanhempien ei tarvitse jatkuvasti olla kuskaamassa jälkikasvuaan harrastuksiin. Tosin meidän teinit pärjäsivät pelkillä mopoilla.

Mutta mautoilijoiden tulee huomioida autoliikenne, etteivät ole tien tukkona. Täällä näkee välillä pitkiä jonoja, joissa mauto ajaa etummaisena keskellä tietä, ettei vaan kukaan pääse ohi (teillä jossa nopeurajoitus on 60 km tai yli). Asennekasvatusta sekä autoilijoille että mautoilijoille!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.