Moni odotti Teslan uutuutta kieli pitkänä, mutta Elon Musk teki yhden asian selväksi: "Lautasellamme on liikaa asioita tällä hetkellä"

Käsittämätön video: Jyväskyläläisen Tuomaksen Tesla räjäytettiin taivaan tuuliin 30 kilolla dynamiittia 2:08
Käsittämätön video: Jyväskyläläisen Tuomaksen Tesla räjäytettiin taivaan tuuliin 30 kilolla dynamiittia.

Eurooppalaisille ostajille suunnattu pieni sähköauto ei ole tällä hetkellä Teslan suunnitelmissa, kertoo Automotive News Europe.

Teslan on tiedetty suunnitelleen sen nykymalleja huokeampaa ja pienempää automallia erityisesti Eurooppaan, mutta nyt suunnitelmat on pantu toistaiseksi jäihin ja kehitystyö keskeytetty.

– Emme tällä hetkellä kehitä 25 000 dollarin [n. 22 000 euron] autoa, toimitusjohtaja Elon Musk totesi yhtiön tulosjulkistustilaisuudessa.

– Jossakin vaiheessa kyllä. Mutta meillä on tällä hetkellä lautasellamme ihan riittävästi asioita – itse asiassa liikaakin, hän jatkoi.

Teslan uskottiin suunnittelevan Model 2 -nimistä kompaktia sähköautoa, joka olisi valmistettu Saksan uudessa tehtaassa.

Musk kuitenkin totesi Teslan keskittyvän tällä hetkellä kasvattamaan tuotantokapasiteettiaan sekä Kaliforniassa että Kiinassa ja saamaan hommat rullaamaan Saksassa ja Texasissa.

Muskin mukaan Teslalta ei kannata odottaa uusia tuotteita tänä vuonna. Esimerkiksi Cybertruckinkin markkinoilletulo on lykätty ainakin ensi vuoteen.

Tesla kasvatti Euroopassa myyntiään viime vuonna 72 prosenttia yhteensä 168 613 autoon. Tästä lukemasta Model 3:n osuus oli peräti 140 421 autoa, mikä teki siitä myös vanhan mantereen myydyimmän sähköauton.

Katso alta, miltä Model 2:n on visioitu näyttävän. Kuvat ovat taiteilijoiden näkemyksiä – eivät todellisia suunnitelmia.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat