Tesla murskasi omat ennätyksensä – katso, miten älyttömällä tahdilla uusia autoja valmistuu

Käsittämätön video: Jyväskyläläisen Tuomaksen Tesla räjäytettiin taivaan tuuliin 30 kilolla dynamiittia 2:08
Käsittämätön video! Jyväskyläläisen Tuomaksen Tesla räjäytettiin taivaan tuuliin 30 kilolla dynamiittia.

Teslalle päättynyt vuosi oli suorastaan ennätyksellinen, sillä se onnistui lähes kaksinkertaistamaan autotuotantonsa. Yhtiön Kiinan-tehtaalta kuvattujen videoiden kerrotaan osoittavan, että autoja valmistuu kovalla tahdilla.

Kaliforniasta Teksasiin päämajansa siirtänyt sähköautovalmistaja kertoi sunnuntaina toimittaneensa asiakkailleen viime vuonna noin 935 000 autoa, mikä oli lähes 90 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Myös vuoden viimeinen neljännes oli ennätyksellinen, sillä yhtiö toimitti kolmen kuukauden aikana liki 310 000 autoa. Teslan toimitukset ovat kasvaneet nyt seitsemänä vuosineljänneksenä peräkkäin.

Tesloja valmistetaan Kiinan lisäksi Kalifornian Fremontissa. Yhtiö on käynnistämässä autojen tuotantoa myös Teksasin Austinissa sekä Saksan pääkaupungin Berliinin liepeille avattavassa tehtaassa.

Model 3- ja Model Y -mallien valmistustahti viime vuonna toimintansa aloittaneessa Kiinan-tehtaassa on suorastaan päätähuimaava. Julkisuuteen aiemmin nousseiden tietojen mukaan Berliinin-tehtaalla tullaan aikanaan puskemaan uusia autoja pihalle 45 sekunnin välein, mutta alta löytyvät videot osoittavat, että siihen – ja jopa parempaan – ylletään Shanghaissa jo nyt.

Alta löytyvillä videoilla valmiita Model 3 -malleja ajetaan tehtaasta ulos keskimäärin 44 sekunnin välein ja Model Y -malleja 38 sekunnin välein. Videoiden kuvausajankohdaksi on ilmoitettu jouluaatto.

Tesla on markkina-arvolla mitattuna historian arvokkain autovalmistaja. Yhtiön toimitusjohtaja Elon Musk on puolestaan maailman rikkain ihminen.

Lue myös:

    Uusimmat