Mojovat alennukset katoavat monilta – tässäkö Helsingin uudet kriteerit "vähäpäästöiselle" autolle?

Helsinki kannustaa sähköautojen ja ladattavien hybridien käyttöön kaupunkialueella. Se aikoo päivittää vähäpäästöisten autojen pysäköintialennukseen oikeuttavia vaatimuksia. Asiaa käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa tänään maanantaina.

Helsingin kaupunki on vuodesta 2011 lähtien myöntänyt vähäpäästöisille ajoneuvoille 50 prosentin alennuksen pysäköinnin hinnasta. Kriteereitä on päivitetty kahden vuoden välein, ja nyt vaatimukset tiukkenevat entisestään.

Kaupungin esityksen mukaan pysäköintialennus voitaisiin jatkossa myöntää vain ajoneuvoille, jotka täyttävät Euro 6 -standardin sekä aiempaa kireämmän hiilidioksidipäästörajan.

Esityksen mukaan ajoneuvo täyttäisi uudet CO2-vaatimukset, jos sen päästöt ovat enintään 50 g/km WLTP-menetelmällä tai 37 g/km NEDC-menetelmällä mitattuna. Tällä hetkellä bensa-auton vaatimukset ovat Euro 6 -luokitus sekä CO2-päästöt WLTP-mittaustavalla 126 g/km tai NEDC:llä 95 g/km.

Kaupungin tavoitteena on kasvattaa sähköautojen osuus 30 prosenttiin Helsingin ajoneuvokannasta vuoteen 2030 mennessä.

– [Pysäköintialennuksen] hiilidioksidiraja kiristyy jatkossa markkinatilanteen mukaan kohti täyssähkövaatimusta eli päästötasoa 0 g/km, kaupunki kertoo sivuillaan.

50 prosentin parkkialennuksen saa kuka tahansa Helsingissä pysäköivä, joka maksaa pysäköintinsä mobiilisovelluksella, kuten esimerkiksi ParkManilla, EasyParkilla tai Taskuparkilla. Alennus aktivoidaan lähettämällä kriteerit täyttävän auton rekisterinumero ja omat yhteystiedot kaupunkiympäristön asiakaspalveluun sähköpostilla.

Mikä on ollut ikimuistoisin selitys väärästä pysäköinnistä? 4:58
KATSO MYÖS: Pysäköinninvalvoja kertoo, mikä on ollut ikimuistoisin selitys virheellisestä pysäköinnistä.

Lähde: Helsingin kaupunki

Lue myös:

    Uusimmat