Mies esti autonsa hinaamisen Tampereella ajamalla sen itse pois paikalta – sai 1 500 euron sakot

Uusi laki muuttaa pysäköinnin alkamisesta ilmoittamista 2:07
Uusi tieliikennelaki muutti tapaa, jolla pysäköinnin alkamisesta on ilmoitettava.

Pirkanmaan käräjäoikeus langetti tuntuvan sakkorangaistuksen pysäköinnintarkastajan määräystä uhmanneelle miehelle, joka esti autonsa hinaamisen poistumalla sillä paikalta.

Tampereen kaupungin pysäköinnintarkastaja oli viime elokuussa määrännyt Volvo XC90 -mallisen ajoneuvon otettavaksi viranomaisen haltuun, koska samalle autolle oli kertynyt viisi maksamatonta parkkisakkoa.

Kun Volvoa oltiin hinausauton saavuttua valmistelemassa siirtoon, pelmahti paikalle ajoneuvon haltija. Mies ei pysäköinnintarkastajan kielloista välittänyt, vaan hyppäsi autoon ja kaasutti tiehensä kiireisiinsä vedoten.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa mies myönsi poistuneensa paikalta, vaikka pysäköinnintarkastaja oli ilmoittanut hänelle, että autosta oli tehty siirtopäätös. Päätöksen perusteet olivat miehestä kuitenkin epäselvät. Hänellä ei omien sanojensa mukaan ollut tarkkaa käsitystä maksamattomien pysäköintivirhemaksujen lukumäärästä, sillä auto oli hänen vaimonsa nimissä.

Oikeus katsoi miehen syyllistyneen rikoslaissa määriteltyyn omaisuutta koskevaan viranomaiskiellon rikkomiseen, koska Volvo oli jo otettu viranomaisen haltuun. Mies tuomittiin 25 päiväsakkoon, mistä kertyi hänen tuloillaan maksettavaa 1 525 euroa.

Tuomio on lainvoimainen.

Parkkisakotkin kannattaa maksaa ajoissa

Tampereella kaupungin pysäköinninvalvonta saa siirtää ajoneuvon varastoon, kun sille on kertynyt viisi eri teoista määrättyä pysäköintivirhemaksua, joihin ei voi hakea muutosta.

Siirretty ajoneuvo luovutetaan Trafiin merkitylle omistajalle tai haltijalle, kun kaikki ajoneuvolle määrätyt avoinna olevat pysäköintivirhemaksut sekä hinaus- ja varastointikulut on maksettu. Varastoon siirretyt ajoneuvot voi lunastaa ainoastaan pysäköinninvalvonnan toimistoaikaan.

Sama käytäntö on myös esimerkiksi Helsingissä.

Lähde: Pirkanmaan käräjäoikeus, Tampereen kaupunki

Lue myös:

    Uusimmat