Mobiiliajokortti avautui julkiseen testaukseen Android-laitteilla

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on julkaissut mobiiliajokortin sisältävän Autoilija-sovelluksen nyt julkiseen testikäyttöön ennen sovelluksen varsinaista laajempaa käyttöönottoa.

Autoilija Beta -testaajaksi pääsee nyt liittymään Android-laitteilla tämän linkin kautta. Testaajia otetaan mukaan rajattu määrä ja määrää lisätään asteittain.

”Jotta sovelluksen käyttö olisi mahdollisimman sujuvaa, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom testaa Autoilija-sovelluksen viimeisiä muutoksia ja varmistaa sovelluksen suorituskykyä kasvavalla käyttäjämäärällä. Julkinen testaus on mobiilisovelluskehityksen tyypillinen vaihe, missä sovellus julkaistaan ladattavaksi rajatulle käyttäjämäärälle”, kertoo Traficom.

Autoilijan Apple iOS -version testaamisen aikataulusta tiedotetaan myöhemmin.

Autoilija-sovelluksen voi nyt ladata, jos puhelimen käyttöjärjestelmä on Android 7.0 tai uudempi ja sovelluksen käyttöönottaja on täyttänyt 15 vuotta. Kun sovellus otetaan käyttöön, pitää tehdä vahva sähköinen tunnistautuminen mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Jotta Autoilijan mobiiliajokortti näkyy pitää olla voimassa oleva suomalainen ajokortti ja ajokorttia varten pitää olla käytettävissä sähköisessä muodossa oleva valokuva passi- tai ajokorttirekisterissä. Valokuva löytyy, jos olet toimittanut valokuvan ajokorttia varten vuonna 2013 tai sen jälkeen, tai sinulla on voimassa oleva passi tai henkilökortti. Ilman mobiiliajokorttia sovelluksesta näkyy omien ajoneuvojen tiedot.

Traficomin mukaan mobiiliajokortti on tarkoitettu samoihin käyttötarkoituksiin kuin perinteinen ajokortti ja käyttöpaikat lisääntyvät jatkuvasti. Perinteisen ajokortin tavoin, eri palveluntarjoajat päättävät itse hyväksytäänkö mobiiliajokortti asioinnissa. Mobiiliajokortin hyväksyvistä palveluista on listaus Traficomin sivuilla.

Mobiiliajokortilla voi osoittaa ajo-oikeuden, iän ja henkilötiedot luotettavasti ja turvallisesti. Mobiiliajokortti ei kuitenknaan korvaa täysin perinteistä ajokorttia, mutta hyväksytään nyt lakimuutoksen jälkeen liikenteessä fyysisen ajokortin tavoin. Mobiiliajokortti käy toistaiseksi kuitenkin vain Manner-Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja