MM-kisojen jättiyllättäjän turnaus päättyi

Hollanti lunasti paikkansa jalkapallon naisten MM-turnauksen puolivälierissä kukistamalla pudotuspelien avauskierroksella kisayllättäjä Etelä-Afrikan 2–0.

Neljän vuoden takaisten MM-kisojen hopeajoukkue Hollanti ei esittänyt Sydneyn neljännesvälierässä suurempia hienouksia ja joutui etenkin avauspuoliajalla turvautumaan maalivahti Daphne van Domselaarin torjuntoihin. Oranssipaidat saivat aikaisen johtomaalin, kun keskikenttätähti Jill Roord pukkasi kulmapotkun jälkeen pallon verkkoon 9. peliminuutilla.

Hollannin toinen maali syntyi halvalla tavalla toisen jakson puolivälissä, kun Etelä-Afrikan maalivahti Kaylin Swart ei onnistunut liimaamaan Lineth Beerensteynin laukausta hyppysiinsä.

– Menetimme pallon liian usein ensimmäisellä puoliajalla ja annoimme vastustajalle pari huippupaikkaa. Daphne pelasti meidät pariin otteeseen, ja olin todella iloinen taukojohdosta. Toisella jaksolla onnistuimme kontrolloimaan peliä enemmän, Hollannin päävalmentaja Andries Jonker sanoi.

Fifan rankingissa sijalla 54 oleva Etelä-Afrikka oli yksi turnauksen ilopillereistä. Alkulohkossa joukkue nousi upeaan voittoon Italiasta ja oli lähellä nipistää Ruotsilta pisteen.

Hollanti kohtaa puolivälierässä toisen eurooppalaisjätin Espanjan.