Mestarisuosikin julkaisu aiheutti someraivon jalkapallon MM-kisoissa – "Sen pitäisi johtaa vangitsemiseen"

Yhdysvaltojen naisten jalkapallomaajoukkue julkaisi perjantaina sosiaalisessa mediassa kuvan harjoituksistaan. Kuvatekstiin taltioitunut yksityiskohta on saanut australialaiset pillastumaan.

Vaisusti 0-0-tasalukemiin Portugalin kanssa lohkovaiheen viimeisessä ottelussa päätynyt Yhdysvallat kohtaa sunnuntaina neljännesvälierässä Ruotsin. Joukkue on paraikaa Melbournessa valmistautumassa sunnuntain koitokseen. Perjantaina joukkueen sometilille ilmestyi iltavalaistuksessa järjestetyistä harjoituksista.

– Under the lights in Melby (Melbyn valojen alla), luki julkaisun jakotekstissä.

Yhdysvaltojen Melbournelle antama uusi lempinimi ei kuitenkaan ollut paikallisten mieleen ja pian julkaisun kommenttikenttä täyttyi vihaisista australialaisista. Australialaisen News.com.au -sivuston mukaan julkaisu on saanut koko kaupungin järkyttymään.

– Melbournen kutsuminen Melbyksi pitäisi johtaa suoraan vangitsemiseen, australialaistoimittaja Leonard Puglisi kirjoitti.

– Koen vihaa Yhdysvaltojen maajoukkueen ylilyöntiä kohtaan, kun he ovat ottaneet käyttöön nimen, jota kukaan ei ole koskaan käyttänyt, ESPN:n toimittaja Laurie Horesh totesi.

Yhdysvaltojen tähtihyökkääjä Alex Morganilta kysyttiin näkemystä kohun aiheuttaneeseen asiaan.

– En tiennyt, että nimen lyhentäminen voisi aiheuttaa myrskyn. Hehän sanovat "brekkie" (aamiainen, breakfast), joten luulin, että se toimi samalla tavalla, Morgan totesi.

Yhdysvallat kohtaa Ruotsin sunnuntaina kello 12 MM-kisojen neljännesvälierässä.

Katso alta Yhdysvaltojen maajoukkueen julkaisu.

Lue myös:

    Uusimmat