Espanja antoi myrskyvaroituksen ylivertaisella murskanäytöksellä – MM-debytantti hyvitti nolon virheensä

Espanja avasi jalkapallon naisten MM-turnauksen pudotuspelivaiheen vakuuttavalla näytöksellä, kun joukkue murjoi Aucklandissa pelatussa neljännesvälierässä A-lohkon voittaneen Sveitsin peräti 5–1. Espanja takoi avausjaksolla neljä maalia Sveitsin verkkoon, vaikka yksi osuma lipsahtikin omaan verkkoon.

Upean ottelun pelannut keskikenttätähti Aitana Bonmati laukoi avausmaalin jo 5. minuutilla, mutta Sveitsi tuli hetken kuluttua tasoihin erikoisella tavalla, kun Barcelonan puolustaja Laia Codina potkaisi pallon keskialueelta omaan maaliin. Turnauksen ensimmäisen ottelunsa pelannut Codina yritti syöttää pallon rangaistusalueen ulkopuolelle nousseelle maalivahti Cata Collille, mutta kaksikko ei ollut lainkaan samalla aaltopituudella.

Ottelua mielin määrin hallinnut Espanja pyyhki tasoitusmaalin nopeasti mielestään. Hyökkääjä Alba Redondo ja Bonmati jatkoivat espanjalaisten ilotulitusta, ja oman maalin tehnyt Codina hyvitti vielä avausjakson lopussa erheensä törkkäämällä 4–1-maalin kulmapotkusta. Toisella jaksolla Jennifer Hermoso tälläsi loppulukemat.

Sveitsi ei päästänyt alkulohkossa yhtäkään maalia Filippiinejä, Norjaa ja Uutta-Seelantia vastaan, mutta Espanjaa vastaan sveitsiläispuolustus höntyili pahemman kerran. Joukkue onnistui luomaan ottelussa vain kaksi maalintekoyritystä.

Espanjalla oli alla hämmentävä 0–4-tappio Japanille, mutta Aucklandissa joukkue palasi huipputasolleen. Puolivälierässä Espanja kohtaa joko Hollannin tai Etelä-Afrikan.

Lauantain toinen neljännesvälierä Japani–Norja käynnistyi kello 11.