Mitä tehtaan mies teki suomalaisten Porsche-fanien tapahtumassa?

Elokuun lopulla Alastaron moottoriradalla järjestetty Porsche Club Festival veti paikan päälle noin 2 000 katsojaa.

Vieraita oli saapunut legendaarisen saksalaismerkin moottoriurheiluosastolta asti.

– Porsche on brändi, johon liittyy paljon tunteita, sillä se on monille tuttu jo lapsuudesta. Porsche on aina jotain erityistä, sanoo Alastarolla vieraillut Porsche Motorsportin edustaja Tobias Hütter.

Parikymmentä sarjaa ympäri maailman

Tällä hetkellä Porschen Motorsport-osaston alaisuudessa on maailmanlaajuisesti yksitoista GT3 Cup -sarjaa, kahdeksan kansallista Carrera Cup -sarjaa sekä Porsche Supercup, jota ajetaan Formula 1 -sarjan yhteydessä.

– Tehtävämme on tukea paikallisia sarjoja liittyen teknisiin ja organisaatiota koskeviin kysymyksiin, Hütter kertoo.

Toista kertaa Suomessa vieraileva Hütter kertoo olevansa tyytyväinen tapahtuman kulkuun.

– Järjestäjät ovat tehneet erinomaista työtä viimeisen parin kuukauden aikana. Porsche Motorsportilla olemme tyytyväisiä, että meillä on näin hieno sarja täällä, Hütter kehuu Porsche Club Finlandin ja Porsche Racing Clubin organisoimaa tapahtumaa.

Ponnahduslauta autourheilun maailmaan

Hütterin mukaan tällaiset Porschen brändin alla järjestettävät tilaisuudet, joissa ollaan tiiviissä yhteydessä asiakkaiden ja katsojien kanssa ovat tärkeitä myös Porschelle.

Paikalliset Porsche-sarjat tutustuttavat kuljettajia ammattimaisen moottoriurheilun maailmaan ja niiden kautta on mahdollista päästä etenemään omalla kilpaurallaan.

– Yksittäisille kuljettajille nämä ovat hyviä mahdollisuuksia näyttää oma potentiaalinsa radalla, Suomen GT3 Cup -sarjasta vastaava Hütter kertoo.

Alastarolla nähtiin yhteensä kolmen kotimaisen Porsche-sarjan kisalähdöt.

– Meillä oli mielenkiintoinen ensimmäinen kilpailu, jossa nähtiin jännittävää taistelua erityisesti kärkikuskien kesken. Täällä on hyvä sekoitus nuoria ja kokeneita kuljettajia, jotka kilpailevat rehdisti toisiaan vastaan, Hütter sanoo.

Ei omaa Porschea

Hütter on työskennellyt Porschen leivissä neljä vuotta, mutta omaa Porschea ei hänen tallistaan kuitenkaan löydy.

– Ei vielä. Toisaalta olen kiinnostunut historiallisista autoista, mutta pidän kovasti myös uudesta Caymanista sekä Boxster-perheestä. On todella vaikea sanoa, mistä pitää eniten, koska upeita autoja on niin paljon, Hütter hykertelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja