Tyyriin Porschen hintaa laskettiin vahingossa lähes 90 prosenttia – sadat asiakkaat ehtivät maksaa varausmaksun

Näihin autoihin niiden omistajat ovat kaikkein tyytyväisimpiä 1:15
KATSO MYÖS: Näihin autoihin niiden omistajat ovat kaikkein tyytyväisimpiä.

Yksi kiinalaisasiakas saattoi saada Porschensa markkinahintaa halvemmalla. Useat sadat joutuivat kuitenkin pettymään.

Kiinan Yinchuanissa paikallinen Porsche-jälleenmyyjä laski vahingossa Panameran hintaa peräti 88 prosenttia. Vajaan miljoonan yuanin arvoinen auto oli tarjolla vain noin 18 000 yuanilla. Panameran lähtöhinta on Suomessa noin 130 000 euroa, joten mikäli vastaava moka olisi käynyt meillä, olisi autoa kaupiteltu hetken aikaa vain reilulla 15 000 eurolla.

Aiheesta uutisoivan Bloombergin mukaan lipsahdusta ei huomattu aivan välittömästi, sillä autosta ehti maksamaan varausmaksun peräti 500 henkilöä.

Kun moka havaittiin, oli Porsche yhteydessä jokaiseen varausmaksun jättäneeseen, selitti tilanteen ja pyysi anteeksi. Porsche kuitenkin kertoo päässeensä yhteisymmärrykseen ensimmäisenä varausmaksun tehneen kanssa yhdestä varastossa olleesta Panamerasta. Valmistaja ei kuitenkaan täsmentänyt, mitä tämä käytännössä tarkoittaa. 

Kiina on Porschen tärkein markkina-alue. Se myi maassa pelkästään viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla lähes 50 000 autoa, mikäli oli noin kolmannes sen globaalista myynnistä samalla ajanjaksolla.

Lue myös:

    Uusimmat