Mitä tehdä, jos seksikumppani ei halua käyttää kondomia?

Uusi seksikumppanisi ei haluaisi käyttää kondomia, vaikka se on paras tapa suojautua sukupuolitauteja vastaan. Ehkäiseepä kumi ei-toivottuja raskauksiakin. Mikä avuksi?

Kondomeista on tapana valittaa: milloin ne ovat epämukavia, vievät erektion tai keskeyttävät kiihkeän hetken. Jotkut kokevat epäluottamuslauseeksi, jos seksikumppani pyytää käyttämään kondomia. Et siis ole varmasti ainoa, joka on joskus törmännyt mieheen, joka keksii tekosyitä kondomin käytön välttämiseksi.

Kondomi on kuitenkin ainoa ehkäisyväline, joka suojaa ei-toivotun raskauden lisäksi sukupuolitaudeilta. Kokeile näitä seksikumppanisi kanssa, jos hän yrittää luistaa ehkäisyn käytöstä.

Suunnitelkaa etukäteen

Ennen kuin edes ryhdyt puuhiin hänen kanssaan, keskustele hyvissä ajoin mitä ehkäisyvälinettä käytätte suojellaksenne itseänne ja toisianne.

Kokeilkaa erilaisia kondomeja

Kondomeja löytyy eri kokoisia, värisiä, makuisia ja tuntuisia. On siis hyvinkin mahdollista löytää kondomi, joka tuntuu mukavalta päällä ja nautinnolliselta seksin aikana. On olemassa myös liukuvoiteita, joita voi käyttää kondomin kanssa.

Asenne vaihtoon!

Kondomi ei suojaa vain naista raskaudelta ja sukupuolitaudeilta, vaan myös miestä itseään. Kondomin käytön pyytämisessä ei ole kyse luottamuksen puutteesta, vaan päinvastoin merkki kiintymyksestä, jonka jaatte.

Pitäkää erektio yllä

Joillain miehillä on vaikeuksia pitää erektiota yllä kondomin kanssa. Jos kyse ei ole liiallisesta humalatilasta – tai liian pienestä kondomista, mikä on melko epätodennäköistä – ja ongelma jatkuu pitkään, kannattaa ottaa yhteys lääkäriin.

Olkaa käytännöllisiä

Kondomin esiin vetämisen ei tarvitse laskea tunnelmaa. Pitäkää kondomipakettia käden ulottuvilla, esimerkiksi yöpöydän laatikossa.

AVA

Lähde: Health.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja