TOP 10: Nainen, tätä et tiennyt peniksestä!

Tiesitkö tämän peniksestä? Ask Dan & Jennifer -sivusto listasi kymmenen tiukkaa faktaa tästä väärinymmärretystä sukupuolielimestä.

Seksi on monille tuttu asia, mutta useat siihen liittyvät asiat saattavat olla hämärän peitossa. Seksin ympärillä pyörii niin paljon myyttejä ja huhuja, että toisinaan on vaikea erottaa fakta fiktiosta. Seksin kenties väärin ymmärretyin osapuoli on vitsienkin kohteeksi joutunut penis – joten nappaa tästä tiedot talteen, jotta ymmärtäisit miehesi elintä hiukan paremmin! Kenties listalta voi löytyä jotain miehelle itselleenkin uusia asioita. Ask Dan & Jennifer -sivusto kertoo peniksestä kaiken olennaisen.

Penis voi murtua

Usko tai älä, vaikka penis ei ole luuta, se voi murtua. "Murtumaa" kutsutaan usein siittimen murtumaksi (penile fracture) ja vahinko voi tapahtua rajun seksin tai jopa tarmokaan itsetyydytyksen seurauksena. Siittimen murtuma tapahtuu, kun penistä ympäröivä kova, kuitumainen kudos kokee äkillisen trauman. Rusahduksenomaisen äänen saattaa usein kuulla. Sen seurauksena erektio häviää välittömästi ja penikseen ilmestyy nopeasti valtava mustelma. Mikäli miehellesi käy näin, ottakaa välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Erektiot voivat olla sattumanvaraisia

Yleensä mies saa erektion, kun penistä kosketellaan tai mies kiihottuu jostain, esimerkiksi näkemästään. Erektiot voivat kuitenkin olla täysin sattumanvaraisia ja tapahtua, vaikka penistä ei olisikaan hipelöity tai mies ei olisi kokenut muita seksuaalisia kiihokkeita. Niin noloa kuin se onkin, mies saattaa siis saada erektion sopimattomimmalla hetkellä, vaikkapa hautajaisissa. Joten ensi kerralla, kun miehesi sukupuolielin pongahtaa ylös, se ei välttämättä johtunut ohikulkevasta kuumasta naisesta, jota hän katseli, vaan "ihan vaan siksi, koska niin voi tapahtua".

Normaalin peniksen koko on todellisuudessa aika pieni

Miehelle peniksen koko on jonkinasteinen pakkomielle. Hän ajattelee usein elimensä olevan liian pieni tai ainakin pienempi kuin miehillä yleensä. Totuus on, että normaali pituus on vain noin 12,7–15,2 cm. Moni mies luulee, ettei naista pysty tyydyttämään 13 senttimetrin peniksellä, mutta todellisuudessa se on mahdollista – suurin osa miehistä suoriutuu hommasta ihan mallikkaasti! Suuret penikset ovat oikeastaan hyvin harvinaisia ja koolla ei ole naiselle niin paljon merkitystä. Mies, joka pitää hallussaan ennätystä maailman suurimmasta peniksestä (yli 33 cm), asuu kotonaan äitinsä luona, joten koolla ei tässä tapauksessa tosiaankaan ole väliä!

Suurin osa miehistä ei tarvitse suurikokoisia kondomeja

Normaalikoosta johtuen suurin osa miehistä ei tarvitse suuria tai edes mitään medium-kokoisia kondomeja. Moni mies kuitenkin tykkää ostella niitä, koska he joko luulevat omistavansa isomman peniksen tai haluavat vakuuttaa naisen suurikokoisuudellaan kaivamalla yöpöydän laatikosta ison koon kortsuja. Totuuden nimissä suurin osa miehistä mahtuu aivan hyvin normaalikokoisen kondomin sisään ja jos näin on, heidän tulisi käyttää sitä. Liian suuri kondomi voi luiskahtaa pois paikoiltaan ja lisätä sukupuolitaudin tai ei-toivotun raskauden riskiä.

Peniksen ulkonäkö ei ole perinnöllistä

Mies luulee, että hänen peniksensä koko tai ulkonäkö periytyy hänen pojilleen, mutta sen ulkonäöllä, pituudella tai paksuudella ei ole mitään tekemistä hänen isänsä sukupuolielimen kanssa. Miehen penis on saanut muotonsa jo kohdussa, jolloin keho alkaa muuttua sukupuolettomasta olennosta joko pojaksi tai tytöksi. Ja sama sääntö pätee naisen sukupuolielimiin.

Mies ei valehtele, kun hän puhuu "sinisistä kulkusista"

Nainen uskoo miehen keksivän tekosyitä, kun tämä puhuu kivesten sinertymisestä, ellei nainen harrasta seksiä hänen kanssaan. No, tämäpä ei olekaan vain syy vongata seksiä. Miehen kiihottuessa eturauhanen ja kivekset turpoavat siemennesteestä. Tämä tuntuu miehestä joko hieman epämukavalta tai hyvin kivuliaalta. Olo helpottuu, kun nesteet purkautuvat orgasmin aikana. Joten pitäisikö sinun helpottaa hänen oloaan? No ei tietenkään, ellet halua. "Sinisten kulkusten" ongelman voi ratkaista myös särkylääkkeellä tai vanhalla kunnon itsetyydytyksellä.

Miehen peniksen kokoa ei pysty päättelemään kengän tai käden koosta

Monet uskovat miehen suuren kengänkoon tai pitkillä sormilla varustettujen suurien käsien kertovan suuresta tai pitkästä peniksestä. Tämä ei ole totta! Voit kuitenkin ennustaa miehen peniksen pituutta katsomalla miehen kokonaispituutta. Pitemmillä miehillä on yleensä suuremmat penikset. Erään vuonna 1999 tehdyn tutkimuksen mukaan homoseksuaaleilla miehillä on heteroseksuaaleja pidemmät ja paksummat penikset.

"Humalapenis" on olemassa

Jos mies juo liikaa, hänellä saattaa olla vaikeuksia saada erektiota samana iltana. Sama pätee huumeisiin. Mitä päihtyneempi mies, sitä varmemmin hänellä on ongelmia saavuttaa erektio. Jos haluat suunnitella tärkeät treffit, joiden haluat päättyvän lakanoiden väliin kuuman ja villin seksin merkeissä, kannattaa päihteiden käyttö jättää minimiin.

Erektiossa olevan peniksen koko ei kerro lepotilassa olevan peniksen kokoa

Jos miehellä on lepoasennossa pieni penis, monet saattavat ajatella, ettei sen koko erektiossa kasva. Samaten ihmiset uskovat, että jos miehellä on velttona iso penis, sen on oltava erektiossa vielä isompi. Totuus on, että sillä, minkä kokoinen penis on lepotilassa, ei ole mitään tekemistä sen kanssa kuinka iso siitä tulee erektiossa. Normaalisti penis on lepotilassa noin 7,6 cm, mutta jotkut niistä kasvavat miehen kiihottuessa paljonkin kokoaan – kun taas lepotilassa suurelta näyttävä penis saattaa kasvaa erektiossa vain muutaman senttimetrin.

Suurin osa miehistä on ympärileikkaamattomia (paitsi Yhdysvalloissa)

Ympärileikkaus on edelleen rutiinia Yhdysvalloissa, missä noin 60 prosenttia pojista ympärileikataan uskonnollisista ja henkilökohtaisista syistä. Suurin osa maailman miehistä pysyttelee kuitenkin ympärileikkaamattomana. Itse asiassa vain noin 10-15 prosenttia maailman miehistä on ympärileikattu. Amerikkalaisnaiset luulevat ympärileikkauksen olevan enemminkin sääntö kuin poikkeus ja saattavat hermostua ajatuksesta harrastaa seksiä miehen kanssa, jolle toimenpidettä ei ole tehty. Todellisuudessa kuitenkin suurin osa maailman peniksistä riippuu paikallaan kokonaisena kappaleena ilman leikkelyitä.

AVA

Lähde: Askdanandjennifer.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat