Kaikenkattava kondomikatselmus

Mikä suojaa, hieroo, puristaa, maistuu hyvältä ja vielä valaiseekin? Tietysti kondomi! AVA kokosi varmuusvälineitten ominaisuuksia esittelyyn.

Kainot ranskalaiset ja estoiset englantilaiset tyrkyttävät toisilleen kilvan kunniaa kondomien keksimisestä. Varmemmaksi vakuudeksi ranskalaiset käyttävätkin niistä myös erityisen osoittelevaa nimitystä "englantilaiset kirjeet" ja englantilaiset puhuvat vastaavasti "ranskalaisista hupuista".

Niin tai näin, "kirjeiden" tai "huppujen" valikoima ei ole koskaan ollut yhtä laaja – eikä varsinkaan yhtä hauska – kuin nykyään. Kun maailmassa kerran päivittäin ostetaan (ja toivon mukaan myös käytetään) miljoonia kondomeita, onkin aivan paikallaan, että niihinkin on kohdistettu tuotekehittelyä.

Kondomivalikoimat ovat laajimmillaan erotiikkaliikkeissä, mutta yhtä hyvin niitä voi tilata internetin kautta. Nettimyymälöiden tuotteista on liikkeiden sivuilla tarkat tiedot, eivätkä hinnatkaan päätä huimaa. Tuotteet toimitetaan huomaamattomassa pakkauksessa muutamassa päivässä postilaatikkoosi.

Lähes kaikki kondomimallit on liukukäsitelty ja varustettu säiliöllä – mutta mitä muuta on tarjolla? Tässä lyhyt tietoisku.

Lateksittomat:

Lateksittomasta polyuretaanimuovista valmistettu kondomi sopii myös niille, joille tavallisten, luonnonkumista valmistettujen varmuusvälineiden sisältämä lateksiproteiini aiheuttaa allergisia oireita, eli punoitusta ja kutinaa. Oireita voi saada niin mies kuin nainenkin.

Itsevalaisevat:

Itsevalaisevat kondomit tuovat vaihtelua "hämärän tai pimeän makuuhuoneen hilpeisiin hetkiin". Suomen olosuhteissa tällaiset varmuusvälineet eivät varmasti kesäaikaan olisi mitenkään muita kummemmat, mutta pitkinä syys- ja talvi-iltoina niistä saattaa hyvinkin saada hauskuutta kahdenkeskisiin hetkiin.

Liukastetut:

Silloin, kun ongelmana ovat esimerkiksi naisen kuivat limakalvot – yleinen vaiva ikääntyessä, tietyssä kuukautiskierron vaiheessa, lääkekuurien aikana – valmiiksi liukuvoiteella käsitelty kondomi tekee seksistä sujuvampaa. Haittaahan siitä ei ainakaan koskaan ole. Liukukäsittelyissä on vaihtoehtoja, suosikkinsa löytää vain kokeilemalla.

Naisten kondomi:

Naisen käyttöön suunniteltu kondomi on 17 cm:n pituinen pussimainen suoja, jolla vuorataan emättimen seinämät sisältäpäin ja estetään siittiöiden pääsy kohtuun. Sopii erityisesti kuivista limakalvoista kärsiville naisille samoin kuin niille, joille hormonaalinen ehkäisy ei sovi. Naisten kondomi valmistetaan polyuretaanimuovista, joten se sopii myös lateksiallergikoille.

Nystyräiset (helmipintaiset), juomulliset:

Stimuloivat erityisesti partneria. Kohokuvioidut osat sijaitsevat kondomin varsiosassa tai sen kärjessä, toisissa molemmissa.

Ohennetut:

Varmuuskumien massatuotannon alkuaikoina kondomit valmistettiin kumista ja niiden paksuus oli peräti 2 mm. Siitä on aikamoinen harppaus nykyisiin lateksimalleihin, jotka voivat ohuimmillaan olla vain 0,025 mm. Näiden kondomien voidaan todella sanoa olevan ohuita "kuin toinen iho", sillä ihmisen iho on ohuimmillaankin peräti 0,5 mm!

"Puuduttavat":

Näiden kondomien sisällä on erityisvalmisteista liukastetta hidastamaan miehen laukeamista. Voiteella ei kuitenkaan ole tunnottomaksi tekevää vaikutusta, päinvastoin sen mainostetaan lisäävän seksuaalista kiihottumista. Kokeile, niin tiedät, pitävätkö väitteet paikkansa.

Tukevat slim-fit -mallit:

Anatomisesti tiukan istuviksi muotoillut erikoiskondomit tukevat erektiota oikeista paikoista. Useiden mallien tyveen jää "ylimääräisestä" materiaalista vielä vahva tuki, joka toimii potenssirenkaana.

Väritetyt ja maustetut:

Värillisten kondomien paketit näyttävät iloisine pakkauksineen lastenkutsujen ilmapallovalikoimalta ja silmäniloa ja leikkimieltä nekin on tarkoitettu tuomaan. Jos partnerisi on kovin mielistynyt tiettyyn väriin, mikset yllättäisi häntä muistamalla sen myös makuuhuoneessa?

Monilla kondominvalmistajalla väri yhdistyy makukokemukseen. Huonomuistisenkin on siten helppo palauttaa mieleensä, että punainen "aikuisten tikkari" maistuu mansikalta, keltainen banaanilta, vihreä päärynältä, ruskea suklaalta ja niin edespäin. Kuulostaa herkulliselta!

Kun joku vain vielä kehittäisi kunnollisen kuviollisen kondomin, kun kerran Kuussakin on pystytty käymään. Siihen asti muotitietoinen kondominkäyttäjä säilyttää kuminsa tyylikkäässä, juuri tähän tarkoitukseen varatussa rasiassa, jonka kuvioissa on taatusti vaihtoehtoja jokaiseen tunnelmaan. Rasioita myydään muun muassa seksivälinekaupoissa.

"Heavy rubber" -mallit:

Anaaliseksiä varten on suunniteltu omat, erityisen kestävät mallinsa.

XL ja XS:

Normaalin kondomin halkaisija on noin 52 mm ja pituus noin 180 mm. Kaupan on myös slim-malleja (halkaisija noin 48–49 mm) ja suurempikokoista mallia tarvitseville on myynnissä XL ja XXL-kondomeja. Jokaisen on löydettävä omansa kokeilemalla: halkaisijaltaan 57 millin XL-kondomi, jonka pituus on jopa 215 mm, on monille turhan mittava, mutta toiset sellaista todella tarvitsevat. Liian pieni kondomi ei sekään pysy paikallaan ja repeytyy helposti heti kättelyssä.


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja