Viisi asiaa, jotka jokaisen tulisi tietää kondomeista

Tiesitkö nämä viisi asiaa kondomeista?

Kondomin käyttäminen on satunnaisissa suhteissa välttämätön osa seksiä. Tiesitkö nämä viisi asiaa suojavälineistä?

Allergia

Useimmat kondomit on tehty lateksista. Jotkut epäonnekkaat ihmiset ovat kuitenkin sille allergisia. Allergia ei oikeuta ketään riskikäyttäytymiseen. Lateksin vaihtoehtona on esimerkiksi polyuretaani, josta valmistettuja kondomeja on myös tarjolla. Polyuretaanista tehdyt kondomit ovat ohuempia kuin lateksista valmistetut tuotteet, joten nautinto on myös herkemmässä.

Pakkaa huolella

Lompakot eivät ole parhaita paikkoja säilyttää kondomeja. Baariin lähtevä mies voi hyvin sujauttaa suojavälineen lompakkoonsa illan ajaksi, mutta mikäli seuraa ei löydy, kannattaa kondomit laittaa kaappiin odottamaan h-hetkeä.

Käytä oikein

Moni asia voi mennä pieleen kondomin käyttämisessä. Sujauta kondomi alas aina peniksen juureen asti ja muista puristaa ylimääräinen ilma pois kondomin kärjestä. Katso myös, ettei kondomi ole nurinpäin eikä siinä ole reikiä.

Valitse oikea liukuvoide

Monet kondomeista on tehty liukkaaksi seksiä varten. Mikäli haluat kuitenkin käyttää liukuvoidetta kondomin kanssa, varmista että se sopii yhteen kondomisi kanssa. Öljypohjaiset liukuvoiteet voivat heikentää lateksia niin, että kondomi menee rikki helpommin.

Pidä kondomi loppuun asti

Monet ottavat kondomin pois kesken seksin, mikä altistaa sekä sukupuolitaudeille että raskauksille. Mikäli kondomi tuntuu vääränlaiselta: se on esimerkiksi liian tiukka, kokeile toisenlaista kondomia. Valikoima on riittävä.

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja