Mitä opimme Vastaamon tietomurrosta? Pöllöraati: "Se on herätys meille kaikille suomalaisille"

8:50
Pöllöraadissa puhuttiin Vastaamon tietomurrosta ja päästöistä. Katso, mitä mieltä asiantuntijat olivat!

Vastaamon vyyhdistä opittiin Pöllöraadin mukaan ainakin se, ettei henkilötunnusta kannata levitellä turhan huolettomasti. 

Perjantaiaamun Pöllöraatiin osallistunut MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki totesi tuntevansa enemmän Vastaamon tietomurron uhreiksi joutuneita kuin koronaan sairastuneita. 

Lehtimäen mukaan laaja tietomurto on yhdistänyt koko Suomea. Henkilötunnusta kysytään joka käänteessä ja yleensä melko huolettomasti annamme sen. Omien salasanojen käyttökin on usein hömelöä. 

– Se on herätys meille kaikille suomalaisille, Lehtimäki painottaa. 

Uuden Suomen päätoimittajan Jenni Tammisen mukaan Vastaamon tapauksesta voi oppia hyvin paljon, ennen kaikkea varovaisuutta ja parempaa tietojen suojaamista.

– Sosiaali- ja terveysministeriön vastaajaankin on päässyt yksinkertaisella salasanalla, Tamminen kommentoi.

Lisäksi Pöllöraadissa käsiteltiin liikenne- ja viestintäministeriön päästöraportin tiimoilta julkaisemat päästötavoitteet. Tavoitteena on puolittaa päästöt kymmenessä vuodessa, mikä on Lehtimäen mukaan hyvin kunnianhimoinen tavoite.

– Ylen A-studiossa Timo Harakka sanoi, että rahaa ilmestyy tilille, bensaveron korotukset kompensoidaan pienituloisille ja maaseudulla asuville. Se on sellainen klassikkosanonta, vähän sama kuin että sähkö tulee töpselistä,  Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki kommentoi väitettä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja