Mitä draamaa: Mick Schumacher tyri, mutta voitti F2-mestaruuden!

F1-sarjaan siirtyvä Mick Schumacher on voittanut F2-sarjan mestaruuden. Mestaruus varmistui dramaattisten vaiheiden jälkeen sarjan päätöskilpailussa Bahrainissa, jossa saksalainen kulutti renkaansa ja jäi lopulta 18:nneksi.

Prema Racingin Schumacher starttasi sprinttikisaan kolmantena ja sai upean lähdön, jossa hän nousi uhittelemaan kärjessä DAMSin Dan Ticktumia. Sähäkästi iskenyt Schumacher teki kuitenkin pian avauskierroksella lukkojarrutuksia, jotka kuluttivat renkaita.

Kisan kuluessa saatiin jännittää saksalaisen renkaiden kestämistä, kun hän lukitsi niitä aika ajoin myöhemminkin. Schumacher joutui tulemaan kesken 34 kierroksen kisan varikolle ja putosikin häntäsijoille.

Schumacher jäi pisteiden ulkopuolelle 18:nneksi. Hänen pahimmalta uhkaajaltaan, UNI-Virtuosi Racingin Callum Ilottilta vaadittiin kuitenkin voittoa tai kakkossijaa nopeimman kierroksen kera, jotta Ilott nousisi mestariksi.

Ilottin renkaiden pito alkoi loppua, ja hän putosi kärkisijoilta niin ikään pisteiden ulkopuolelle 11:nneksi.

Schumacherista kruunattiin mestari 14 pisteen erolla ennen Ilottia. Kauden päätöskisan voittoon nousi Carlinin Jehan Daruvala.

Tasainen saksalainen

Schumacher voitti kauden aikana kaksi osakilpailua. 21-vuotiaan saksalaisen mestaruuden avain oli vaikean sesongin alun jälkeen tasaisuus.

Viime vuonna Schumacher oli F2-sarjassa 12:s. Sitä edeltävänä vuonna 2018 hän voitti F3-mestaruuden.

Schumacher siirtyy ensi vuodeksi F1-sarjaan Haasin rattiin.