Mainos

Mistä tiedän, onko mies onnellinen kanssani? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Mistä tietää, onko mies onnellinen suhteessa, kun sanoistakaan ei saa kunnolla selvää?" kysyy nimimerkki "Onnellinen vai onneton".

Näin miehet vastasivat

”Ei missään, eikä kenenkään suhteessa mikään ole koskaan 100-prosenttisen varmaa. Suhde on aina riski, joka kannattaa ottaa, vaikka joskus se lentää kuin pelikaani turbiiniin. Se on elämää ja niin nähty. En tiedä, kannattaako sitä liikaa miettiä, onko toinen onnellinen vai ei. Oma onnellisuus voi olla erilainen kuin toisen. Mielestäni sen pitää riittää, että suhteeseen fokusoituu täysillä ja antaa itsestään kaiken, sekä antaa toiselle sen, minkä voi, kykenee ja osaa onnen ja rakkauden asioissa, silloin pallo on toisella. Ei kukaan mies/nainen voi, jaksa eikä hänen pidä miettiä ainoastaan sitä, onko toinen onnellinen. Silloin nopeasti unohtaa itsensä. Ensin oma onni sitten toisen onni.

Mistä sitten voi tietää, että toisen on tehnyt onnelliseksi tai että elää onnellisena suhteessa? Toisen onnellisuus näkyy teoissa ja sanoissa. Minun mielestäni sen kyllä voi vaistota, ellei ole liian keskittynyt miettimään, kuinka saan toisen taas huomenna onnelliseksi. Elämän eri vaiheiden suunnittelu kertoo paljon... Onko puhetta yhteisestä asunnosta, matkasta, häistä ja lapsista? Tällaiset asiat kuvaavat onnellisuutta, ja ellei mies ole joku "rakkauden kleptomaani", niin perusasiat toimivat aina, joten seuraa niitä. Niissä on onnellisuus ja tie loputtomaan suhteeseen.

Monelle miehelle onnellisuudesta on vaikea puhua, onnea on vaikea pukea sanoiksi. Se vaan on. Voiko olla onnellinen, jos on toiselle suuttunut? Voiko olla onnellinen, jos on menettänyt vaikka työpaikkansa tai kilpikonna on hukkunut? Palaako sitten onni koskaan vai jatkuuko ikuinen epäonni? Miksi tunne ei aina ole läsnä, jos kerran on niin onnellinen. Kaamea trivia miehelle.”
– 49, sinkku

"Kysymyksestäsi ei nyt oikein käy ilmi, oletteko oikeasti yrittäneet puhua asiasta, vai tuottaako miehesi muuten vain epämääräistä muminaa. Ei kuitenkaan ole mitään yksittäistä asiaa, joka paljastaisi miehen ajatukset. Mies voi kokea olonsa täydellisen onnelliseksi kanssasi, mutta ei osaa tai ymmärrä ilmaista sitä selvästi. Ota asia puheeksi, jos huolettaa!"
– 25, avoliitossa

"Arvon nimimerkki Onnellinen vai onneton. Jos et saa miehesi sanoista kunnolla selvää ja pohdit sitä, onko miehesi onnellinen, kannattaa varmaan myös pohtia sitä, oletko itse onnellinen. Tilanne, jossa joudut tuollaista miettimään, ei kuulosta eikä vaikuta onnelliselta, vaan siltä, että asiasta pitäisi varmaankin puhua, siten, että miehesi puhuu niin, että sanoista saa selvää. Puhuminen kannattaa, lähes poikkeuksetta, aina. Jos ei puhu ja miettii noinkin isoja asioita, siitä jää äkkiä mörköjä kaappeihin ja klikkejä suhteen osapuolten välille. Ja mikä tärkeintä, kun puhuu, niin saa ainakin jonkinlaisen suuntaa antavan vastauksen siihen, onko toinen onnellinen vai ei."
– 35, sinkku

"Jos sanoista ei saa selvää, niin voisiko kuullun ymmärtäminen olla ongelma? Välillä vastausta voi yrittää lukea rivien välistä, jos suoraan kysymykseen ei saa vastausta. Toivottavasti et sorru ainakaan asiasta inttämiseen, koska sen jälkeen vastaus on samaa tasoa. Mikä miehen on aiemmin tehnyt onnelliseksi? Teettekö asioita, joista hän tykkää myös vai oletko sinä se, joka päättää mitä tehdään ja milloin tehdään? Onko hänen yleinen käytöksensä muuttunut? Onko hän mieluummin itsekseen kuin sinun kanssasi? Istutteko sohvalla erillänne vai yhdessä? Moni asia kertoo onnellisuudesta tai sen puutteesta. Käytös lienee helpommin luettavissa, jos mies ei halua tai kehtaa sanoa, että olisi onneton. Oletko itse onnellinen suhteessanne? Jos huomaat, että käytös on muuttunut ja olette enemmän erillänne kuin yhdessä niin olisi aika keksiä yhteistä tekemistä tai yllättää mies jollain, jonka tiedät tekevän hänet onnelliseksi."
– 35, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.