"Miksi petit minua?" Entisen pariskunnan rehellinen keskustelu raastaa – eikä kyyneliltä voi välttyä

The And -projekti istuttaa kaksi ihmistä vastakkain. Tarkoituksena on, että he ovat toisilleen täysin rehellisiä. Yksi erilleen ajautuneista pariskunnista, Ali ja Andrew, käsittelivät vuosien jälkeen edelleen kipeää aihetta: pettämistä.

Oletko koskaan puhunut kumppanisi kanssa, mitä jos toinen pettäisi? Tai sitten parhaista muistoista, mitä olette yhdessä kokeneet? Miten rahaa tulisi oikeasti käyttää? Tai mikä on se todellinen syy, miksi olette yhdessä? Nämä edellä mainitut kysymykset ovat vaikeita, mutta juurikin sellaisia, joista olisi tärkeää puhua – ja näihin kysymyksiin The And -dokumenttiprojekti onkin halunnut löytää rehelliset vastaukset.  Miten eri tavoin ihmiset kommunikoivat? Miten suhteet oikein syntyvät? Ja ennen kaikkea: miten ihmiset kokevat rakkauden parisuhteessa?

Ali ja Andrew – voiko pettämisestä päästä yli?

Ali ja Andrew seurustelivat seitsemän vuotta. Kaksi vuotta myöhemmin he tapaavat ja istuvat vastakkain. Heidän välillään on vain pieni pöytä, joka on täynnä lappusia kysymyksineen. Kysymyksiin pitää vastata rehellisesti.

– Miksi petit minua niin monta kertaa? kysyy nainen heti ensitöikseen.

Videolla näytetään molempien osapuolien kasvot ja reaktiot, joista pystyy näkemään miten tuskalliselta ajatus pettämisestä Alista edelleen tuntuu. Se, mikä tekee tilanteesta mielenkiintoista, on miten heidän reaktionsa näytetään samanaikaisesti.

Mies selittää, ettei hän koskaan maannut kenenkään toisen kanssa, mutta myöntää vastaanottaneensa oraaliseksiä toiselta naiselta – se ei kuitenkaan helpota Alin tuskaa.

– Tuo on niin ***** kuvottavaa! nainen parahtaa.

youtube3

Ali alkaa itkeä. Andrew reagoi katsomalla maahan. Kuvakaappaus: Youtube

Andrew selittää ”olleensa kiinnostunut muista vaihtoehdoista” vedoten myös nuoreen ikään. Mies kertoo, että hän halusi erota, koska hän koki olleensa epärehellinen kumppanilleen.

Kun Ali alkaa itkeä, miehen ilme kertoo kaiken: hänen katseensa vetäytyy maahan. Sitten sanoja ei enää löydy.

– Minulla ei ole vastauksia, Andrew sanoo.

Seuraavaksi on hänen vuoronsa nostaa kortti.

– Kun tapasimme ensikerran, mitä sinulle on jäänyt siitä mieleen?

Tunnelma muuttuu kokonaan.

 

youtubenauru

Entiseen parisuhteeseen liittyy myös hyviä muistoja, joita ei tule unohtaa. Kuvakaappaus: Youtube

Vaikka ero on ollut rankka, menneeseen suhteeseen liittyy myös hyviä muistoja. Andrew kertoo ikävöivänsä suhteen yhteisiä rutiineja, Ali muistelee heidän hitaitaan. Molemmat myöntävät miettineensä, että kumppani olisi se, kenen kanssa menisi vielä jonain päivänä naimisiin.

Lopuksi Andrew myöntää ikävöivänsä suunnattomasti Alia.

Video loppuu kyyneleihin.

youtubeitku

Videon loppumetreillä molemmat kyynelehtivät. Kuvakaappaus: Youtube

The And -projektiin on osallistunut yhteensä 30 paria, joiden seurustelustatukset, iät ja historia ovat erilaisia. Lisää tarinoita löydät The And -projektin nettisivuilta ja Facebookista. Videot on ohjannut Topaz Adizes.

Katso parin loppukeskustelu ja reaktiot:

Lähteet: Buzzfeed.com, Bustle.com, Glamour, Youtube

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja