Tankoparsasesonki on jälleen täällä, mutta miksi tämän superkasvin syöminen saa virtsan haisemaan niin erikoiselta?
Kevät tuo mukanaan tankoparsasesongin ja kyseessä onkin herkku, josta saa paljon ravitsemuksellisia hyötyjä irti.
Parsa on esimerkiksi yksi harvoista kasviksista, joka sisältää inuliinia, joka on prebioottista kuitua. Inuliini auttaa ruokkimaan suoliston hyödyllisiä bakteereja ja edistää ruoansulatuksen yleistä terveyttä, kertoo ravitsemusterapeutti Debbie Petitpain TODAY-verkkolehdelle.
Lisäksi parsa on loistava vitamiininen ja kivennäisaineiden lähde, sillä se sisältää esimerkiksi melko runsaasti C-vitamiinia ja kohtuullisesti myös B-vitamiinia ja magnesiumia.
Lue myös: Tiedätkö vihreän ja valkoisen parsan eron? Paras tapa parsan kypsentämiseen ja muut faktat kevätherkusta
Parsasta voi olla hyötyä myös esimerkiksi syöpäriskin pienentämisessä, sillä se sisältää glutationi-nimistä antioksidanttia.

