Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parasta parsarisottoa! Hans Välimäen ja Harri Syrjäsen helpot ohjeet: "Isoin virhe on..."

0:56Näin valmistuu Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisottoKATSO MYÖS VIDEO: Harri Syrjäsen parsarisotto valmistuu yksinkertaisista aineksista.
Julkaistu 12.04.2024 10:58
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nappaa vinkit kevään ykkösrisoton valmistamiseen. 

Parsa on yksi kevään odotetuimmista raaka-aineista, ja sitä voi hyödyntää monenlaisissa ruoissa aina munakkaista pastoihin. Yksi takuuvarma kevätruoka on tietysti myös parsarisotto.

Keittiömestarit Hans Välimäki ja Harri Syrjänen ovat molemmat jakaneet MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille omat risottoreseptinsä. 

Lue myös: Ruoka, johon Hans Välimäki ei ikinä laittaisi liemikuutiota – vinkit valmistukseen: "Isoin virhe, mikä Suomessa tehdään…"

Hans Välimäen risottovinkit: Ei liemikuutioita

Hans Välimäki antoin kokkikoulussaan vuonna 2021 risottovinkkinsä. Välimäen mukaan risoton sekoittamiseen kannattaa valita pehmeä työväline, kuten silikonilasta tai puuhaarukka.

– Isoin virhe, mikä Suomessa tehdään risoton kanssa on, että kaikki eivät vieläkään tunnu ymmärtävän riisin olevan se tärkein elementti. Eli valitaan se oikeanlainen riisi, Välimäki tähdensi.

Nappaa ohje Hans Välimäen parsarisottoon: Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

Tunnetuimmat risottoon käytettävät lajikkeet ovat arborio- ja carnaroli-riisilajikkeet.

Välimäki itse käyttää parsarisoton liemenä parsan keitinvettä. Liemikuutioita Välimäki ei koskaan risottoon heittäisi.

– En itse niitä tykkää käytää, koska ne ovat jonkun muun tekemiä, eivätkä välttämättä aina niin hyviä. Joissakin liemikuutioissa on väriaineita ja muita. Jos haluaa tehdä vaalean risoton ja siellä onkin jotain oranssia lisättynä, niin ei välttämättä ole kauhean kiva juttu.

Lue myös: Mitä tarkoittaa ravintolassa HDF, tsuptsup tai siivouskalja? Suomalaiskokit paljastavat

Harri Syrjäsen lempparirisotto

Kokki Harri Syrjänen puolestaan vinkkasi oman luotto-ohjeensa parsarisottoon viime keväänä Instagram-tilillään. Syrjänen luottaa kahden keväisen raaka-aineen liittoon ja parsa saa makuparikseen sitruunan. 

Testaa Harri Syrjäsen keväinen ja helppo risotto: Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

– Takuu kevään merkki – risotto primavera. Mun lempparirisotto ja tietysti [one] pottina. Nyt on viimeistään aika unohtaa talvi ja siirtyä kevään odotukseen, julisti Syrjänen Instagram-julkaisussaan.

Syrjäsen risotossa käytetään runsaasti myös yrttejä.

Lue myös: Risotto tehdään ravintoloissa "kaikkien sääntöjen vastaisesti" – Henri Alén kertoo syyn

Lisää aiheesta:

Ei liemikuutiota parsarisottoon! Nappaa kokkien risottovinkit ja parhaat parsaohjeetVappu Pimiän keitto on "yksi arjen parhaista pelastajista" – kolme ravitsevaa soppaa talveen Käytätkö jo ruoanlaitossa? Henri Alén ylistää: "Yksi hienoimpia kasviksia"Parasta sienirisottoa ikinä – näin kokit sen tekevät: "Superhelppo ja törkeän hyvä"Luulitko, että risotto on vaikea tehdä? Testaa Harrin ohje: "Superhelppo ja törkeän hyvä"Ruoka, johon Hans Välimäki ei ikinä laittaisi liemikuutiota – vinkit valmistukseen: "Isoin virhe, mikä Suomessa tehdään…"
RuokaRuoanlaittoParsaHans VälimäkiHarri SyrjänenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä

  • Eilen14:16
    Ruokaniksit

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • Eilen06:39
    Henri Alén

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • to16:46
    Ravintolat

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan