Pitääkö parsaa kuoria, ja mitä eroa on valkoisella ja vihreällä parsalla? Tässä tärkeimmät faktat kevään ykkösherkusta.
Kauppoihin ilmestyvät parsaniput ovat varma kevään merkki. Euroopassa kasvatettavien parsojen sesonki on huhtikuusta kesäkuuhun, ja keskikesällä päästään nauttimaan myös suomalaisesta parsasta.
Satokausikalenterin mukaan parsaa on viljelty ihmiskunnan historiassa jo yli 5 000 vuoden ajan. Parsa mainitaan myös maailman ensimmäisessä keittokirjassa.
Tekeekö mielesi parsarisottoa tai kenties perunasalaattia parsalla? Nappaa parhaat parsareseptit
Mitä eroa on valkoisella ja vihreällä parsalla?
Tiesitkö, että vihreä ja valkoinen parsa ovat itse asiassa täysin sama kasvi? Parsan väri riippuu siitä, missä vaiheessa sato kerätään. Valkoista parsa on, kun se kerätään maan alta. Maan pinnalla valossa kasvanut parsa on puolestaan vihreää.
Eriväristen parsojen maussa on myös hienoisia eroja. Valkoisen parsan makua kutsutaan erityisen hienostuneeksi. Vihreän parsan maku muistutta valkoista enemmän tuoreen herneen aromia.

