Miksi naisten täytyy aina meikata ja värjätä hiuksia? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi melkein kaikkien naisten pitää värjätä tukkaansa ja meikata? Luonnollisuus olisi paljon kauniimpaa?" kysyy nimimerkki Luonnollisuus.

Näin naisraati kommentoi!

"Minä itse ainakin meikkaan ja värjään hiuksiani sen vuoksi, koska haluan näyttää hieman viehkeämmältä kuin heti aamulla herätessäni. En tietenkään aina meikkaa, mutta töihin tai juhliin haluan laittautua, koska oloni on silloin itsevarmempi. Hiuksiani värjään sen vuoksi, koska oma hiusvärini ei miellytä silmääni juurinkaan. Minulla kyse on ainakin siitä, että haluan lisää itsevarmuutta, mutta tekoripsiä, hiuslisäkkeitä tai muitakaan tällaisia en aio käyttää."
– Nainen, 26, parisuhteessa

"Teini-ikäisenä, ja myöhemminkin, värjäsin hiuksiani, koska mielestäni luontainen väri oli tylsä. Nykyisin olen sinut värin kanssa, pidän siitä enkä värjää. Arkimeikkausta en ole koskaan harrastanut, siitä en osaa sanoa mitään. Ehkä tottumiskysymys?"
– Nainen, 29, parisuhteessa

"Minä ainakin meikkaan ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että omasta mielestäni näytän paremmalta niin. En kuulu niihin naisiin, jotka eivät voi viedä edes roskia tai käydä ruokakaupassa ilman meikkiä, mutta kyllä tälle naamalle kevyt ehostus on mielestäni esimerkiksi työpaikalla ihan kohdallaan. Ilman meikkiä näytän väsyneeltä ja harmaalta, joten miksi en piristäisi itseäni näkemällä sen vaivan, että korostan parhaita puoliani ja häivytän heikkouksia? Täyden meikittömyyden ja kunnon sotamaalauksen välissä on sitä paitsi aika paljon vaihtoehtoja. Joku tykkää luonnollisesta, toinen pakkeloidusta ja kolmas jostain siltä väliltä – se meille suotakoot."
– Nainen, 28, parisuhteessa

"Naiset (ja miehet) ovat aina koristaneet itseään vuosiluvusta ja kulttuurista riippuen. Mielestäni meikkaaminen tai tukan värjääminen ei ole sen kummempaa kuin mitä historiassa ollaan aina tehty. Jokaisella on tietysti omat yksilölliset kauneusihanteensa, mistä sattuu tykkäämään. Toiset tykkäävät luonnollisuudesta, toiset haluavat korostaa parhaita puoliaan meikillä."
– Nainen, 24, sinkku

Lue myös:

    Uusimmat