Mainos

Miksi naiset suuttuvat tuijottamisesta? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi suomalaiset naiset eivät tykkää siitä, kun mies katsoo vastaan tulevaa naista kadulla? Naisella on aina semmoinen ilme kuin olisi sitruunan syönyt", kysyy nimimerkki Sitruuna.

Näin naisraati vastasi

"Kyllä minä ainakin tykkään(, jos mies katsoo). Mutta luulen, että syy ryppyiseen naamaan on se, että suomalaiset naiset ovat lähtökohtaisesti kärttyisiä ja ennakkoluuloisia. Ja sitten tietenkin ajatellaan, että vain hyvännäköiset miehet saavat katsella heitä, auta armias, jos katsoja onkin joku Pena Keravalta."
– 36, naimisissa

"Siis onko seurustelukumppani-nainen tässä naama sitruunalla? Jos on, hän on epävarma sinusta tai suhteenne tilasta. Tai itsestään. Vastaukseni on siis: huonon itsetunnon vuoksi. Jos sitruunalta näyttää se tuijotettu nainen, niin katseesi varmaan ahdistaa, katso vaikka johonkin muualle."
– 30, parisuhteessa

”Jos tarkoitat sitä, että mies katsoo toista naista kävellessään tyttöystävänsä kanssa, niin se on epäkohteliasta. Ei se katsominen minua niinkään häiritsisi, vaan se, että itse olen siinä vierellä ja se toinen nainen näkee, kuinka epäkunnioittavasti minua kohtaan käyttäydytään. Lisäksi se on aika limaista käytöstä.

Jos tarkoitat sitä, että se katsomisen kohteeksi joutunut nainen näyttää happamalta, niin… Katso peiliin?”
– 30, sinkku

"Hei Sitruuna! Harva mieskään rentoutuu silmissä, jos häntä tuijottaa pontevasti kesken arkisia askareita, kuten esimerkiksi kadulla kävelemistä. Tarkkailun kohteeksi joutuminen on usein aika ahdistavaa, eikä ole reilua väheksyä toisen ihmisen ahdistusta eikä varsinkaan aiheuttaa sitä.

Mikäli haluaa katsella ihmisiä kadulla, kannattaa heille vaikka hymyillä lämpimästi tai muuten ilmaista, ettei katseella ole tarkoitus halventaa, esineellistää tai viedä toisen ihmisen henkilökohtaista tilaa, niin usein vastauksena on myös hymy. Positiivinen huomio yleensä aina tuntuu hyvältä ihmisistä, vaikka suomalaiset ovat toisinaan huonoja vastaanottamaan kehuja. Kysymys varmaan lienee, että mitä haluat viestiä tuijotuksellasi?"
– 29, avoliitossa

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Kysy – me selvitämme vastauksen

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.