Mainos

Miksi miehet suuttuvat, kun joku puhuu tasa-arvosta? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi jotkut miehet loukkaantuvat, jos joku puhuu tasa-arvosta? Miksi tasa-arvosta puhuminen otetaan henkilökohtaisena loukkauksena?" kysyy nimimerkki Mur.

Näin miehet vastasivat

"Koska nykyään on menty siihen, että ei ole tasa-arvoa sen perinteisessä merkityksessä, koska tekopyhät hurskastelijat, mielensäpahoittajat ja muut nöyristelijät ovat ajaneet maailman siihen tilaan, että aikuinen mies alkaa pikkuhiljaa olemaan itse vähiten sellainen. Eipä ihme jos leikkaa kiinni, jos tuollaista kuraa silmille heittelee."
– 47, naimisissa

"Miksi siitä tarviitsee sen kummemmin puhua, ihmettelee mies. Mikä keskustelun laukaisee? Nainen selvästi tahtoo jotain, miettii mies. 

Milloin sitten on hyvä hetki ottaa asian esille... Sängyssä, ruokapöydässä, autossa...? 

En nyt tiedä, loukkaantuvatko miehet varsinaisesti, mutta sellaisesta puhuminen ahdistaa varsinkin sellaisia ”oikeita” old school -miehiä. Nykyiset jannut oppii elämään siinä maailmassa, joten heille kynnys puhua asiasta todennäköisesti ei ole niin korkea. Tämä on osittain tätä nykyaikaa. Naiset ovat vahvempia ja vaativampia, kun taas miehistä tulee enemmän pehmoja kenties. Kun aikoinaan tasa-arvolaki tuli, niin kuulostihan se hyvältä, kunnes naiset alkoivat uskomaan, että tasa-arvolaki koskee ja kuuluu vain heille. Naiset heti omimassa kaiken. 

Jo baareissa sen näkee. Naiset ördäävät, dokaavat, polttavat ja tappelevat kuin miehet, välillä jopa enemmän ja rajummin. Kotioloissa ukot siivoilevat ja tiskailevat eikä siinä mitään, mutta ei sais roolit kokonaan vaihtua. Lääketiede tutkii mahdollisuuksia, että miehet halutessa voisi synnyttää, silloin ollaan kyllä menty kovin pieleen ja en yhtään ihmettele, ettei miehet halua puhua tasa-arvosta, kun tilanne alkaa vuosi vuodelta näyttämään pahemmalta. 

Voin sanoa, että kyllä se on äärettömän kova paukku, kun perheessä nainen tuo ruoan pöytään, kun kautta kivien ja kantojen tilanne ollut tässä asiassa toisinpäin. Se ottaa kovasti egon päälle. En usko, että mies kokee olonsa uhatuksi, jos naisella on parempi koulutus ja haluaa opiskella lisää. Ego on silti miehisyydelle tärkeä. Onneksi on myös Bemareita. 

Miehen ja naisen väliin on muutenkin kasvanut kuilu. Aika harvoin enää katsotaan vastaan tulevaa miestä/naista silmiin, kuten ennen tehtiin. Nainen hakee semmoista jenkkityyliä... pitää olla kokoa, pitää olla salikorttia ja kroppa kuin Davidilla... pitää olla ulkonäköä, lompakossa pätäkkää, ammattina lääkäri sekä hienot autot. Painettahan tässä joka äijällä on, joka vaan peruskoulusta on menny duuniin. Ennen naisia kasvatettiin hoitamaan perhettä ja pitämään huolta miehestä ja mies teki töitä, että saatiin ruokaa pöytään. Toki tämä malli on jo aika vanha, vaikkakin sitä näkee onneksi vielä suhteellisen paljon siellä täällä...

En ole sovinisti ja teen minäkin kotitöitä ja kerron vaan, miltä maailma näyttää sinkun silmissä siellä eli siellä, missä liikun. Jotenkin aika yleistä kaikki, mitä tässä sanoiksi puen. 
Mies ei siis halua puhua tästä, sillä kaiken pitäisi olla selkeetä puhumattakin ja kuten sanottu... ahdistaa sellainen kuulustelu."
– 49, sinkku

"Koska jotkut miehet ovat idiootteja."
– 38, naimisissa

"Jotkut miehet ovat valitettavasti vanhanaikaisia, ahdasmielisiä ja typeriä."
– 38

"On vaikea ymmärtää, miksi tasa-arvo on ylipäätänsäkään ongelma joillekin. Ainoa syy, minkä tällä hetkellä pystyn pähkäilemään, on ehkä näiden miesten huono itsetunto."
– 34, parisuhteessa

”Miksi loukkaantua asiasta, joka pitäisi olla oletusarvoisesti hyväksyttävää? Koska naiset tulevat ”miesten” töihin ja päinvastoin? Koska naisten tulisi saada samaa palkkaa kuin miesten? Koska homoseksuaalit haluavat avioliittoon, mutta kaikille heteroille se ei käy, vain koska jokin kirja sanoo toisin eikä voida ajatella omilla aivoilla?

En tosiaan ymmärrä ihmisiä, joille tasa-arvo on ongelma. Elämässä on varmaan paljon muutakin, josta valittaa, kuin tasa-arvo. Jos ihminen kokee puheet tasa-arvosta loukkaavina, kyse lienee siitä, että hän myöntää olevansa heikko, kun kyseeseen tulee omalla päällä ajattelu. Jos mies olisi naisen kengissä, kokisiko hän hyväksyttäväksi sen, että nainen saa samasta työstä vähemmän palkkaa? Epäilen vahvasti. Jos mies menisi taas homomiehen kenkiin, kokisiko hän vääryyttä, kun häntä ei kohdella samoin kuin toisia, vain siksi, että tykkää miehistä naisten sijaan? Miehet, jotka kokevat tasa-arvon loukkaavana asiana, tervetuloa tälle vuosituhannelle, tässä vaiheessa teidän tulisi olla sen verran kehittyneitä evoluution näkökulmasta, ettei loukkaantumista tapahtuisi.”
– 34, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.