Miksi kumppani ei koskaan ota mukaan tapaamaan ystäviään? Lukijaraadin mielestä homma on selvä: "Se on iltanuotion paikka"

Mistä tietää, että olisi parempi vain erota? Asiantuntija kertoo ohjenuoran 2:09
KATSO MYÖS: Mistä tietää, että olisi parempi vain erota?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Onko vika minussa vai poikaystävässä? Minua loukkaa suuresti, kun poikaystävä haluaa mennä mökkireissulle kavereidensa kanssa ilman minua. Jos kyseessä olisi pelkkä poikaporukka, ymmärtäisin täysin, mutta mökille lähtevät usein poikaystävän kavereiden tyttöystävät, mutta jostain syystä minua ei ole kutsuttu. Viimeisin pisara oli, kun poikaystävä ilmoitti, että pitää tälle samalle kaveriporukalle juhlat meidän kotonamme ja toivoi minun olevan silloin poissa. Siis mitä ihmettä?" kysyy nimimerkki Eron paikka?.

Näin raati vastasi

"Vika on todellakin poikaystävässäsi. Jos muidenkin tyttöystävät ovat tervetulleita, en ymmärrä, miksi sinä et voisi myös ottaa osaa mökkireissuun/juhliin. Nyt kannattaa pyytää poikaystävältä rehellinen vastaus syystä, miksi ei halua sinua mukaansa."
– Nainen, 53, parisuhteessa

"Ei arvosta sinua, joten jättäisin kaverin."
– Nainen, 64, eronnut

"Nyt olisi keskustelun paikka poikaystävän kanssa; miksi olette yhdessä edes? Poikaystäväsi tuntuu häpeävän sinua, kun ei halua sinua kaveriporukkaan mukaan. Laittaisin lusikat jakoon, jos poikaystäväsi kaltaisen tyypin kanssa joutuisin olemaan parisuhteessa."
– Nainen

"Jotain on meneillään. Ehkä nolostele sinua, Ehkä haluaa rauhaa sinusta.. Kuka tietää. Sinuna kysyisin ihan suoraan."
– Nainen, 35, naimisissa

"Onhan tuo aika outoa. Kyllä seurustellessa pitää saada olla silti tuttujen kavereiden kanssa, mutta tuo kuulostaa ylittävän jo jonkin rajan."
– Mies, 23, sinkku

"Ehkä hän haluaa oikeasti vaan viettää yksin aikaansa joskus kavereidensa kanssa, ilman omaa kumppania. Ei aina kannata heti ajatella pahinta."
– Mies, 28, kihloissa

"Kysy suoraan poikaystävältä, miksi sinä et voisi olla paikalla silloin, kun hänen ystävänsä ovat? Jos vastaus ei ole selkeä, miettisin kyllä itse eroa aika vakavasti."
– Nainen, 54

"Ei todellakaan ole normaalia, että kumppani jätetään pois reissusta, jonne kuitenkin muiden kumppanit ovat tervetulleita! Puhumattakaan sinun savustamisestasi ulos teidän YHTEISESTÄ asunnostanne! Ketä hän oikein piilottelee: sinua heiltä vaiko päinvastoin?"
– Nainen, 31, sinkku

"Onko jompikumpi teistä matalammin tai korkeammin koulutettu?  Kumpi tienaa enemmän? Tämä selittäisi poikaystäväsi käytöksen. Näyttäisi siltä, että poikaystäväsi häpeää sinua. Kysy asiasta suoraan. En itse jäisi moiseen suhteeseen."
– Nainen, 38, avoliitossa

"Tuo on erittäin huolestuttavaa. Hän ei halua osoittaa sitoutumista sinuun. Jos teillä ei ole yhteisiä lapsia tai muuta erityistä syytä pysyä yhdessä, on se eron paikka (ellei syynä ole, että olet riidoissa tyttö- tai poikaystävien kanssa)."
– Mies, 40, naimisissa

"Tietämättä taustasta mitään, omaan korvaan kuulostaa siltä, että poikaystäväsi kaverit eivät pidä sinusta. Oletteko ottaneet yhteen hänen kavereidensa kanssa? Miten paljon hänellä on omaa aikaa? Jos edellä mainituissa ei ole perää, niin se on iltanuotion paikka."
– Nainen, 34, sinkku

"Tekisi mieli sanoa jotain painokelvotonta, mutta sanotaan vain, että homma haisee. Jos se olisi niin yksinkertaista, sanoisin vaan kaks sanaa: Jätä se, vielä ehtii juosta."
– Nainen, 32, sinkku

"Selvästi roolisi suhteessanne on toisen osapuolen mielestä olematon ja kertomallasi toiminnalla yrittää saada sinut sanomaan erosanat ääneen ja siten syyllistämään sinut henkilönä."
– Mies, 50, sinkku

"Selvästi olet jäämässä ulkopuoliseksi. Onko tälle käytökselle syytä? Oletko mustasukkainen muista turhaan tai tylsää seuraa? Jos vastaat molempiin ei, laita poikaystävä kiertoon. Hän ei selvästi halua sitoutua ja yhdistää sinua kaveriporukkaansa."
– Nainen, 30, avioliitossa

"Kysy ensin syytä siihen ja kerro, että se loukkaa. Jos vastaus ei miellytä, eroa."
– Nainen, 72, eronnut

"Ei todellakaan ole ok! Itselle tulisi mieleen, että salaako poikaystävä jotakin eikä siksi halua, että tapaat hänen kavereitaan. Eikä missään nimessä pidä suostua lähtemään yhteisestä kodista tuollaisen takia, sitä ei missään nimessä pidä hyväksyä!"
– Nainen, 33, parisuhteessa

"Jos et kuulu ystäväporukkaan tai ole läheinen muiden kanssa, niin ymmärrettävää, että sinua ei välttämättä haluta mukaan. Tästä en vielä suuttuisi tai huolestuisi, mutta omasta kodistasi sinua ei tulisi hätää. Ota asia suoraan puheeksi ja pyydä vastauksia."
– Sukupuoleton, 23, parisuhteessa

"Harkitse tarkkaan, haluatko olla tuollaisessa parisuhteessa, jossa kumppanin kanssa ei voi jakaa sosiaalisia piirejä tuon vertaa ja kuitenkin kumppanisi kavereiden puolisot ovat tervetulleita. Tietääkö kumppanisi kaverit parisuhteestanne? Onko suhde vakaa?"
– Nainen, 36, sinkku

"Ehdottaisin, että voisin olla ottamassa vieraat vastaan ja sitten poistuisin paikalta, jotta saisivat viettää porukalla aikaa. Ja mahdollisesti tulisin yöksi kotiin."
– Nainen, 46, sinkku

"Kaveriporukalla, ilman puolisoita tai muita parisuhdekumppaneita reissaaminen tai muu mökkeily on varsin normaalia. Mutta järjestäen oman kumppanin piilottelu ja etäännyttäminen kavereista ei. Ukaasia pöytään ja suora selvitys tai suhde oli siinä."
– Nainen, 42, sinkku

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

 

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat