Mikä viivyttää Lewis Hamiltonin ja Mercedes-pomon sopimuksia? Mika Salo ei usko voittamisen kyllästyttävän: "Jotain muuta takana"

Jos kerran Lewis Hamiltonin nälkä F1-ajamista kohtaan on yhä seitsemän mestaruuden jälkeen vahva, mikä viivyttää häntä ilmoittamasta jatkoaan Mercedeksellä? Mika Salo ei usko siihen, että pelkkä voittaminen voisi mestareita kyllästyttää.

Mercedeksen jo aiemmin varmistaman seitsemännen valmistajien MM-tittelin perään Hamilton sinetöi oman seitsemännen mestaruutensa viikonloppuna Turkin Istanbulissa.

Seitsemän vuoden sykli on perinteinen tapa tarkastella elämää uusiksi, ja jokin kertoo nyt siitä, etteivät Hamilton ja tallipäällikkö Toto Wolff ole enää niin varmoja jatkostaan F1-sarjassa. Kaikki kuitenkin viittaa siihen, että kumpikin on kuvioissa vielä ensi kaudella.

C Moren asiantuntija Mika Salo ei osta ajatusta siitä, että pelkkä voittaminen voisi kyllästyttää kaksikon ulos sarjasta.

– Tuskin. Epäilen ainakin. Sen takia kaikki tuolla ovat, ja se ajaa ihmisiä eteenpäin, Salo tokaisee.

– Kyllä siinä on jotain muuta takana, jos Hamilton on puhunut tuollaisia jo koko vuoden, että ”en tiedä, jatkanko ensi vuonna”. Hän on uhkaillut asialla pitempään jo, niin katsotaan, miten käy.

C Moren F1-studiossa Salon kanssa keskusteluun osallistunut Aaro Vainio heittää pätevän arvion Hamiltonin ajatuksen taustalta.

– Kyllä tuo on se paikka, jossa Hamilton haluaa olla. Luulen, että se on enemmän siitä, että hän puhuu paljon, mitä maailmassa tapahtuu, ja hän haluaa, että Formula 1 edustaa hänenkin arvojaan. Ehkä ne ovat niitä asioita, joita Hamilton miettii, Vainio arvioi.

Ossi Oikarinen ymmärtää hyvin, miksi Toto Wolff haluaa katsoa uraansa eteenpäin. Wolff on jo aloittanut seuraajansa etsinnän. Taitavana bisnesmiehenä hänelle löytyisi muutakin käyttöä.

– Jossain vaiheessa ruvetaan katsotaan elämässä niitä seuraavia steppejä. Varmasti Totollakin on se mielikuva, että okei, hän on nyt vetänyt tätä F1-tiimiä, mutta mikä voisi olla seuraava juttu. Onko se F1-sarjan vetäminen vai joku muu rooli Mersun autotehtaalla?

– Jossain kohtaa se matkustaminenkin alkaa käymään vähän työstä. Väsymystä voi tulla, ja se on ihan inhimillistä myös, Oikarinen arvelee.

Lue myös:

    Uusimmat