Lewis Hamilton todella tunteikkaana mestaruuden varmistuttua – nosti esiin katkeran tappion Kimi Räikköselle

Lewis Hamilton on F1:n seitsenkertainen maailmanmestari. Asia varmistui, kun Hamilton otti voiton sunnuntain Turkin GP:stä. Hamilton varmisti mestaruuden tyylillä – hän nousi kuudennesta lähtöruudusta vakuuttavan ajon kautta voittoon.

Mercedekset olivat vielä vaikeuksissa lauantaina, kun Hamilton ja Valtteri Bottas jäivät kauaksi kärjestä.

– Olimme hyvin pettyneitä aika-ajon tuloksiin. Tiesimme, että meidän pitäisi jahdata muita kisoissa. Mutta opimme paljon. Ei tässä auta syytellä ketään. Kaikkea ei aina saa täydellisesti istumaan, Hamilton mietti kisan jälkeen, viitaten lähtökohtiin.

Voitto ei irronnut helpolla, sillä Hamiltonilla oli omat vaikeudet kisan aikana.

– Jäin pitkäksi aikaa Sebastianin (Vettel) taakse jumiin. Näin samalla, että (Alexander) Albon on menossa karkuun. Mietin, että mitäköhän tästä tulee.

– Pidin pääni alhaalla, uskoin ja löysin tarvittavaa vauhtia. Sebastian pysähtyi ja tiesin, ettei minun kannata tehdä samaa. Se oli paras ratkaisu, mitä saatoimme tehdä, Hamilton kävi läpi.

Hamilton poimi sijoituksia, kun useat muut kuskit pysähtyivät toisen kerran. Radan puolella britti poimi Racing Pointin Sergio Perezin, minkä jälkeen hän ajoi karkuun.

– En halunnut hävitä mestaruutta varikkosuoralle, niin kuin kävi vuonna 2007, Hamilton sanoi siitä, miksei hän pysähtynyt toista kertaa.

Tällä Hamilton viittasi siihen, miten hän hävisi katkeralla tavalla vuoden 2007 mestaruuden Kimi Räikköselle. Hamiltonilla oli tuolloin pitkä etumatka MM-taistossa, joka mureni muun muassa Kiinan Shangaissa tapahtuneeseen ulosajoon. Hamilton jäi tuolloin jumiin varikkosuoran sisääntulon yhteyteen.

Uran seitsemäs mestaruus veti Hamiltonin todella tunteikkaaksi.

– Olen sanaton. Valtavat kiitokset kaikille täällä ja tehtaalla. He ovat antaneet tämän mahdollisuuden minulle. Matka on ollut aivan mahtava.

– Tämä on enemmän, mitä olisi voinut unelmoida lapsena. Ja tärkeää on se, että ne nuoret, jotka näkevät tämän, tietävät, että kukaan ei voi pysäyttää sinua. Unelmien eteen pitää tehdä töitä, niitä pitää jahdata, mutta koskaan ei saa antaa periksi, Hamilton sanoi saavutuksestaan.

Lue myös:

    Uusimmat