F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamilton ja Mercedes virittelevät megaluokan pommia? Brittilehti uutisoi sopimuksesta, joka pyyhkii F1-sarjan sääntöuudistuksella lattiaa

5:27
Video: Hamilton teki historiaa Portugalin GP:ssä – siirtyy voittonsa myötä tilastokärkeen ohi lajin legendan Michael Schumacherin

Samaan aikaan, kun pian seitsenkertainen F1-mestari Lewis Hamilton puhuu yhä lupaavampaan sävyyn uransa jatkamisesta, brittilehti Daily Mail uutisoi tekeillä olevasta kaikkien aikojen rahakkaimmasta sopimuksesta.

Hamiltonilta on odotettu tietoa uransa jatkosta jo pitkään, mutta toistaiseksi osapuolet eivät ole vahvistaneet mitään suuntaan tai toiseen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Turkin GP suorana 13.-15.11.
Pe: harjoitukset klo 9.55 ja 13.55.
La: harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 13.55, ennakkotunnelmat klo 13.00
Su: Turkin GP klo 12.05, ennakkotunnelmat klo 11.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

35-vuotiaan mestarikuskin ura alkaa joka tapauksessa kääntyä viimeisille vuosilleen, mutta brittilehti Daily Mailin mukaan edessä saattaa olla vielä ainakin kolme jatkokautta. Lehden mukaan toistaiseksi allekirjoittamaton sopimusluonnos toisi Hamiltonille hurjat 120 miljoonaa puntaa eli runsaat 133 miljoonaa euroa.

Kyseessä olisi kaikkien aikojen kallein F1-sopimus. 40 miljoonan punnan vuosiansiot nostaisivat Hamiltonin lähelle jalkapallotähtien Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin vuosiansioita. Nykyisellä sopimuksellaan Hamilton tienannut Daily Mailin arvion mukaan 36 miljoonaa puntaa eli liki 40 miljoonaa euroa.

Sopimuksen taustalla on F1-sarjan suunnitelma, joka toisi kaudesta 2023 palkkakaton kuskimarkkinoille. Jatkossa tallit saisivat kuskeilleen yhteensä 30 miljoonan dollarin eli noin 25 miljoonan euron maksimipalkan kautta kohti. Tämä tietäisi Hamiltonille selvää pudotusta vuosiansioissa.

Ennen sääntöuudistusta tehty sopimus takaisi Hamiltonille jättipalkan myös kolmevuotisen sopimuksen viimeiselle vuodelle, joka olisi palkkakaton käyttöönottovuosi 2023.

Hamilton: Haluan jatkaa Mercedeksellä

Hamilton vihjasi torstaina Turkin Istanbulissa, että hänellä on vielä pohdittavaa ennen jatkosopimuksen allekirjoittamista. Hänen mukaansa kyse on myös paljon siitä, mitä sopimus tarkoittaisi esimerkiksi ajanhallinnan kannalta.

– Yritän aina miettiä, miten voisin olla vielä parempi kumppaneillemme ja tiimille, Hamilton totesi.

– Olisi aina helppoa mennä allekirjoittamaan sopimus, jos ei tarvitsisi miettiä, mitä sen jälkeen tapahtuu.

Hamiltonilla alkaa kuitenkin kirkastua ajatus siitä, että uran jatko olisi hyvä vaihtoehto.

– Olen aika selvillä siitä ajatuksesta, että haluan jatkaa Mercedeksen kanssa, hän myöntää.

– Haluaisin auttaa heitä tässä mahdollisuuksien etsimisessä, että miten asioita muutetaan. He haluavat viedä autojaan vihreämpään ja sähköisempään suuntaan. Haluan auttaa heitä sillä tiellä.

– Haluan myös auttaa heitä ottamaan erilaisuus huomioon, koska sitä ei ole missään organisaatiossa vielä tarpeeksi, Hamilton listaa.

Mestarikuskin mukaan asia viedään maaliin ennen kauden loppua.

– Tällä hetkellä ei tunnu vielä siltä, että olisin päässyt loppuun. Aina on alueita, joilla voi parantaa. Rakastan kisaamista ja haasteita. Enkä usko, että se muuttuu kovin pian, hän ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja