Mikä nousu! Jannik Sinner upealla tavalla Grand slam -voittajaksi

Italialainen Jannik Sinner on voittanut tenniksen Australian avointen miesten kaksinpelimestaruuden.

Sinner voitti finaalissa venäläisen Daniil Medvedevin erälukemin 3–6, 3–6, 6–4, 6–4, 6–3. Medvedev oli sijoitettu turnauksessa kolmanneksi ja Sinner neljänneksi.

Sinner pelasi ensimmäistä kertaa grand slam -turnauksen finaalissa, joten hän nappasi ensimmäisen Australian avointen mestaruutensa. Matkalla finaaliin Sinner voitti muun muassa turnauksen ykkössijoitetun Novak Djokovicin, joka taipui italialaiselle välierissä.

Sinneristä, 22, tuli samalla Australian avointen nuorin miesten kaksinpelimestari sitten vuoden 2008, jolloin 20-vuotias Djokovic vei voiton. Sinnerin viime kuukaudet ovat olleet riemukkaita, sillä hän juhli loppuvuodesta Davis Cupin voittoa Italian joukkueessa.

Australian avointen miesten kaksinpeli oli pitkään kolmen suurpelaajan leikkikenttä, sillä yhdeksästä edellisestä mestaruudesta Djokovic oli voittanut kuusi, uransa jo lopettanut Roger Federer kaksi ja Rafael Nadal yhden.

Sinner on ensimmäinen Australian avointen voittoon yltänyt pelaaja yllä mainitun kolmikon ulkopuolelta sitten Stan Wawrinkan vuoden 2014 mestaruuden.

Medvedev, 27, on ollut Australian avointen finaalissa kolmesti mutta hävinnyt kaikilla kerroilla. Vuonna 2021 hän voitti Yhdysvaltain avoimet.

Medvedev hallitsi ottelun alkua

Sinner oli sunnuntain finaalin kahdessa ensimmäisessä erässä pahassa pulassa. Medvedev jauhoi hermostuneesti pelanneesta vastustajastaan tylysti erävoitot lukemin 6–3, 6–3.

Sen jälkeen Sinner sai pelaamisensa sujumaan ja esiintyi erittäin vahvasti. Grand slam -finaalin kääntäminen voitoksi kahden erän tappiotilanteesta on kova temppu.

Sinner ratkaisi kolmannen erän syötönmurrolla. Täsmälleen samoin kävi neljännessä erässä, jossa Sinner piti syöttönsä ja päätti erän murtamalla Medvedevin syötön. Viidennessä erässä Sinner siirtyi syötönmurrolla 4–2-johtoon eikä menettänyt otettaan voitosta.

Medvedev pelasi tämänvuotisessa turnauksessa peräti neljä viisieräistä ottelua, joista yksi oli toisen kierroksen kamppailu Suomen Emil Ruusuvuorta vastaan.