Miesten tennis sai uuden grand slam -voittajan – kakkonen purskahti kyyneliin

Tenniksen Yhdysvaltain avoimissa Itävallan Dominic Thiem on voittanut miesten kaksinpelin finaalissa Saksan Alexander Zverevin erin 2–6, 4–6, 6–4, 6–3, 7–6 (8–6). Hieman yli neljä tuntia kestänyt ottelu ratkesi vasta viidennen erän katkaisupelissä.

Gran slam -turnauksessa ennakkoon toiseksi sijoitetun Thiemin, 27, ottelu alkoi kankeasti, ja vielä kolmannen erän alussa vaikutti siltä, että Zverev voisi ottaa turnausvoiton kolmessa erässä. Thiem kuitenkin kampesi itsensä otteluvoittoon. 23-vuotias Zverev oli sijoitettu turnauksessa viidenneksi.

– Toivon, että voittajia voisi olla kaksi. Mielestäni me molemmat ansaitsimme sen (voiton), Thiem kommentoi ottelun jälkeen.

"Toivon, että olisit osunut vähän vähemmän, jotta voisin pidellä pokaalia"

Ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain avoimissa eli US Openissa ensimmäiset kaksi erää hävinnyt pelaaja nousi turnausvoittajaksi.

Kyseessä on Thiemin ensimmäinen grand slam -pysti. Hän on aiemmin hävinnyt kolmesti tenniksen merkittävissä turnauksissa. Myös Zverev haki tiukassa pelissä ensimmäistä grand slam -voittoaan.

– Totta kai haluan onnitella Dominicia ensimmäisestä monista grand slam -titteleistä, Zverev sanoi ottelun jälkeisessä puheessaan, jonka aikana hän purskahti kyyneliin.

– Taistelu oli vaikea. Toivon, että olisit osunut vähän vähemmän, jotta voisin pidellä pokaalia.

Miesten kaksinpelin finaaliin tuli tilaa paitsi Novak Djokovicin hylkäyksestä myös siitä, että maailmanlistan kakkonen Espanjan Rafael Nadal ja nelonen Sveitsin Roger Federer jättivät koko turnauksen väliin.

Naisten finaalivoiton vei 22-vuotias Osaka

Naisten kaksinpelin turnausvoitto ratkesi jo Suomen aikaa aikaisin sunnuntaina päättyneessä ottelussa. Japanilainen 22-vuotias Naomi Osaka otti pelissä tennisuransa kolmannen suurvoiton.

Osakan menestys ei kuitenkaan ollut itsestään selvää, sillä valkovenäläinen Viktoria Azaranka vei finaalissa avauserävoiton.