Mies raiskasi teinitytön virtsaa lainehtivassa yleisövessassa – väitti luulleensa tilannetta seksisuhteeksi

Seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi joutuneiden lasten kuulustelut tehtävä erityisen taitavasti 7:42
Mikä on oikea tapa kuulustella lasta, joka on joutunut seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi? Katso asianajaja Minna Pilviön koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Mies riuhtoi päihtyneen teinitytön yleisövessaan Helsingin keskustassa ja raiskasi tämän. Osapuolet olivat toisilleen entuudestaan tuntemattomia. Rikos tapahtui elokuussa 2021. 

Kaksi alaikäistä tyttökaverusta matkusti kesäiseen Helsinkiin juhlimaan viikonloppua. Tytöt viettivät iltaa alkoholia nauttien ja osallistuen erilaisiin ulkoilmatapahtumiin.

Yöllä kaverukset päätyivät Esplanadin puistoon, jossa oli paljon muitakin ihmisiä. 

Kaverukset tapasivat puistossa kaksi miestä, jotka ehdottivat hotelliin menemistä, mutta tytöt kieltäytyivät.

Jossakin vaiheessa yötä 17-vuotias tyttö ajautui eroon muusta seurueesta toisen miehen kanssa. Tyttö oletti, että koko seurue oli vaihtamassa paikkaa, mutta mies olikin menossa yleisövessaan, johon hän kiskoi vastahankaisen tytön.

Itku ei saanut lopettamaan

Tyttö oli tapahtuma-aikaan tuhdissa humalassa. Hän oli pussaillut miehen kanssa aiemmin puistossa ja tunsi pientä ihastusta miestä kohtaan.

Julkisessa vessassa lattia lainehti virtsaa ja käytettyä wc-paperia. Oven sulkeuduttua mies meni virtsaamaan wc-pyttyyn ja tyttö odotti häntä ovella puhelintaan räpläten.

Tarpeensa tehtyään mies meni ovelle ja tyttö kuvitteli, että he palaisivat muun seurueen luokse. Mutta mies pakottikin tytön polvilleen ja raiskasi hänet suuhun.

Tytöllä ja miehellä ei ollut yhteistä kieltä, sillä mies puhui espanjaa. Tyttö alkoi itkeä ja ja sanoi moneen kertaan englanniksi ja espanjaksi "ei".

Mies ei välittänyt tytön kyyneleistä tai siitä, että tytöllä oli kuukautiset. Hän raiskasi tytön vielä emättimeen.

Sivulliset naiset auttoivat

Rikos keskeytyi, kun joku koputti oveen. Tyttö kiskoi vaatteet päälleen ja ryntäsi vessasta ulos.

– Ottiko toi sut väkisin? ulkopuolella ollut mies oli kysynyt itkettyneeltä tytöltä.

– Ei, tyttö valehteli.

Hän halusi vain kaverinsa luokse ja pelkäsi, että hänet kiskottaisiin uudestaan vessaan.

Tyttö oli paniikissa ja ryntäsi paikkaan, johon muu seurue oli jäänyt. Kaveri oli kuitenkin poissa.

Paikalle tulleet kaksi naista rauhoittelivat paniikkiin joutunutta teinityttöä, joka kyseli itkien, oliko hän tehnyt jotakin väärin pukeutuessaan minihameeseen.

– Mä sanoin sille monta kertaa, että mä en halua, mutta sitten se teki sen väkisin, tärisevä ja itkevä tyttö kertoi naisille.

Toinen naisista halasi tyttöä, kun toinen soitti hätäkeskukseen. Hätääntynyt tyttö soitti kaverilleen ja kertoi itkien raiskauksesta ja ambulanssin tulosta.

Miehen kertoi intohimosta

Oikeudessa 28-vuotias mies kertoi täysin vastakkaisen tarinan. Miehen mukaan tyttö tuli hänen perässään vessaan ja alkoi korostetun aktiivisesti, kiihkeästi ja intohimoisesti antamaan hänelle suuseksiä.

Miehen tarinan mukaan tyttö työnsi hänet tämän jälkeen wc-pöntölle ja istui hänen syliinsä. Miehen mukaan hän oli seuraavana aamuna herätessään ajatellut, että "wau" ja laittanut tytölle viestin, että "Milloin tavataan?".

Oikeus piti miehen kertomusta epäuskottavana ja totesi tuomiossaan, että kertomuksessa oli piirteitä kirjoissa ja elokuvissa esitetystä tosielämälle vieraasta tapahtumakuvauksesta. Oikeuden mielestä miehen selostus aamuisesta muistelutuokiosta oli epäuskottava, sillä yhdyntä oli ollut nopea ja jäänyt kesken.

Oikeus ei myöskään pitänyt uskottavana, että miehelle entuudestaan tuntematon 17-vuotias olisi halunnut vapaaehtoisesti olla suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä kuvottavaan kuntoon menneessä yleisessä vessassa vilkkaalla paikalla, kun tarjolla olisi ollut hotelliyö puhtaissa lakanoissa.

Yli kaksi vuotta linnaa

Helsingin käräjäoikeus katsoi, että näyttö tuki vahvasti tytön kertomusta tapahtuneesta. Tyttö oli todistajienkin mukaan reagoinut vahvasti tapahtumiin heti jälkikäteen.

Käräjäoikeus tuomitsi 28-vuotiaan miehen raiskauksesta kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeustuomioon.

Lisäksi mies joutuu maksamaan uhrilleen kärsimys- ja haittakorvauksia yhteensä 8 300 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat