Järvenpääläismies raiskasi nukkumassa olleen 13-vuotiaan kesäjuhlissa – ahdisteli ensin uhrin äitiä

Nelikymppinen järvenpääläismies tuomittiin vankilaan 13-vuotiaan törkeästä raiskauksesta. Mies raiskasi lapsen kesken järjestämiensä kesäjuhlien.

Rikos tapahtui jo vuonna 2015, mutta uhri uskalsi kertoa tapahtuneesta vasta vuosia myöhemmin. 

Tapahtumien aikaan 13-vuotias oli äitinsä kanssa miehen järjestämissä kesäjuhlissa Järvenpäässä. Juhlat olivat kosteat, ja juomista tarjottiin myös lapselle.

Lapsi ei kuitenkaan ottanut alkoholia, ja meni hänelle sekä äidillensä varattuun huoneeseen nukkumaan kesken juhlien. Aikuiset jäivät viettämään iltaa. 

Yöllä tyttö havahtui siihen, kun illan isäntä tuli huoneeseen ja laittoi oven säppiin. Mies asettui hänen vierellensä ja ryhtyi silittelemään.

Sitten mies kääntyi hänen päällensä ja työnsi käden hänen suunsa eteen. Mies riisui hänen vaatteensa ja raiskasi sormin.

Teon aikana mies kehui lasta kauniiksi ja kertoi ”tuntuvan hyvälle”. Lapsi oli kauhuissaan ja lamaantunut.

Mies ei ollut lapselle tuntematon, mutta ei myöskään läheinen. Ennen raiskausta he olivat tavanneet vain pariin otteeseen.

Mies kiisti täysin

Oikeudessa mies kiisti teon täysin. Hänen mukaansa illan aikana ei tapahtunut mitään erikoista.

Paikalla olleet muut aikuiset todistivat toisin. Jopa uhrin äiti joutui illan aikana miehen ahdistelun kohteeksi. 

Äidin mukaan mies oli humaltunut illan aikana voimakkaasti, minkä myötä tämän käytös oli muuttunut. 

Mies oli tullut esimerkiksi hieromaan hänen hartioitaan kiusaannuttavasti ja suudellut häntä yhtäkkiä tupakkapaikalla. Mies oli myös vetänyt hänen hameensa yllättäen alas ja kehunut hänen sukuelintään. 

Mies kouri myös muita paikalla olleita naisia. Oikeus arvioi, että mies oli illan aikana jonkinlaisessa "seksuaalissävytteisessä aggressiivisessa tilassa". 

Uhrin äidin mukaan mies myös puhui outoja. 

Mies oli kesken illan kysynyt häneltä naureskellen, millaista olisi harrastaa seksiä koiran tai lapsen kanssa. Mies oli sanonut, että "kaikki sitä ajattelevat, mutta kukaan ei sano sitä ääneen".

Tämän jälkeen mies oli mennyt 13-vuotiaan huoneeseen.

Erityisen vahingollinen teko

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1980 syntyneen Janne Oskari Tervakosken törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 3 vuoden ehdottomaan vankeuteen. 

Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan tehnyt merkittäviä muutoksia käräjätuomioon. 

Hovioikeus totesi, että teko oli omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa uhrille tämän ikä ja kehitystaso huomioiden. 

Tervakoski joutuu maksamaan rikoksen uhrille 8 500 euron vahingonkorvaukset.

Lapsien seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien nettivihjeiden määrä on kaksinkertaistunut, kertoi Pelastakaa lapset -järjestö toukokuussa:

Lapsien seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien nettivihjeiden määrä on kaksinkertaistunut, kertoo Pelastakaa lapset -järjestö 2:29

Lue myös:

    Uusimmat