Turkulaisnainen sitoi uhrin ilmastointiteipillä ja raiskasi rengasraudalla – tunnusti halunneensa "vahingoittaa mahdollisimman julmalla tavalla"

Turkulaisnainen sitoi uhrin ilmastointiteipillä ja raiskasi rengasraudalla väkivaltaisen velanperinnän yhteydessä. Kolmekymppinen nainen tuomittiin yli kahden vuoden vankeuteen. 

Rikokset tapahtuivat erään lokakuisen illan ja yön aikana vuonna 2019. Väkivalta alkoi kolmannen henkilön asunnolla ja jatkui uhrin omassa asunnossa, kun ensimmäisen asunnon asukas halusi mennä nukkumaan.

Väkivaltaan osallistui myös naisen avukseen kutsuma mies, ja paikalla oli tapahtumien aikaan myös muita. Seurue oli käyttänyt runsaasti huumeita. 

Aiemmin käräjäoikeus salasi asiasta antamansa tuomion käytännössä kokonaan. Yksityiskohdat tulivat julki, kun asia eteni hovioikeuteen. 

Myös hovioikeus salasi osia tuomiosta sekä esimerkiksi uhrin henkilöllisyyden ja sukupuolen. Tuomiosta ei myöskään käy ilmi, missä rikokset tarkalleen tapahtuivat. 

Tapahtumien kulku käy silti hovioikeuden ratkaisusta ilmi pääpiirteittäin.

– Kysymys on kuitenkin vakavasta rikoksesta, mikä puoltaa laajaa julkisuutta asiassa, hovioikeus perusteli julkisuusmyönteistä kantaansa. 

Apuri kiisti, todistaja kertoi karusta väkivallasta

Hovioikeuden tuomion mukaan nainen myönsi ainakin osan tapahtuneesta itse ja kertoi, että väkivallan taustalla oli velanperintä. Hän kertoi sitoneensa uhrin ilmastointiteipillä, ja että uhri oli sidottuna tuntien ajan. 

Nainen myös myönsi raiskanneensa uhrin, joskin väitti, ettei käyttänyt teossa rengasrautaa, vaan pienempää esinettä. Tätä oikeus ei uskonut. 

Hovioikeudessa nainen tunnusti, että raiskasi uhrin, koska oli sekaisin ja halusi keksiä tavan "vahingoittaa toista mahdollisimman julmalla tavalla". 

Naisen apuna ollut mies kiisti rikokset ja väitti, ettei uhria pahoinpidelty. Hänen mukaansa tunnelma oli ollut illan aikana rento. Hän myös väitti nukkuneensa osan ajasta.

Tapahtumista kertoi oikeudelle myös ensimmäisen asunnon asukas, jonka kodissa väkivalta oli alkanut. 

Hänen mukaansa nainen löi uhria kymmeniä tai satoja kertoja. Nainen pahoinpiteli uhria myös potkimalla ja tupakantumpeilla polttamalla. Todistaja kuvaili väkivaltaa kidutukseksi.

Hänen mukaansa myös apurimies osallistui väkivaltaan. 

Hovioikeuden tuomiosta käy ilmi myös, että väkivallan aikana uhri yritti paeta, mutta hänet pakotettiin takaisin asuntoon. Lisäksi uhrin asunnolta varastettiin tapahtumien yhteydessä omaisuutta.

Yli kaksi vuotta vankeutta

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1993 syntyneen Oona Petra Kristiina Wahlstenin 2 vuoden ja 3 kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeuteen törkeästä vapaudenriistosta, pahoinpitelystä, raiskauksesta sekä varkaudesta.

Apurina ollut vuonna 1988 syntynyt mies tuomittiin raiskausta lukuun ottamatta samoista rikoksista. Hänet määrättiin 1 vuoden ja 4 kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeuteen. Hänen tuomiotaan alensi aiemmin hovioikeuden määräämä rikostuomio.

Parivaljakko valitti tuomiostaan hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan tehnyt muutoksia tuomioon.

Turun hovioikeus ratkaisi asian eilen. 

Lue myös:

    Uusimmat