Mestarillinen näytös! Iivo Niskanen dominoi maailmancupin latuja paraatimatkallaan

Iivo Niskanen oli suvereeni ykkönen maastohiihdon maailmancupin 15 kilometrin perinteisen kisassa Viron Otepäässä sunnuntaina.

Alla olevalla videolla Tulosruudun raportti Suomen hiihdon tilasta ja Jari Isometsän kommentit asiasta.

Niskanen sanoi alkuviikolla olevansa paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten ennen olympialaisia. Lausunto näyttää pitävän paikkansa.

Matkan puolustava maailmanmestari otti kisan haltuunsa alusta lähtien ja jätti toiseksi tulleen Venäjän Aleksandr Bolshunovin 15,9 sekunnin päähän. Kolmas oli Norjan Didrik Tönseth (+46,4).

Voitto on Niskaselle uran kolmas maailmancupissa – kaikki samalta matkalta. Hän pääsee paraatimatkalleen myös MM-kisoissa Seefeldissä. Kisa on ohjelmassa 27. helmikuuta.

Myös Ristomatti Hakola hiihti upean kilpailun. Hän teki yhteistyötä Niskasen kanssa kisan toisella puolikkaalla ja nousi yhdeksänneksi – se on Hakolan uran paras sijoitus maailmancupin normaalimatkoilla.

Muista suomalaisista Perttu Hyvärinen oli 26:s, Joni Mäki 29:s, Ari Luusua 34:s ja Antti Ojansivu 35:s.

Aiemmin hiihdetyssä naisten 10 kilometrin kisassa Krista Pärmäkoski oli neljäs.

Maailmancup jatkuu 10 ja 15 kilometrin vapaan kisoilla sekä viesteillä Ruotsin Ulricehamnissa ensi viikonloppuna.