Isometsä: Krista Pärmäkoskelta erittäin plusmerkkinen suoritus – Therese Johaug hiihtää eri sarjassa

Krista Pärmäkosken suoritus 10 kilometrin perinteisen kisassa Otepäässä sunnuntaina antoi lupaavan merkin suomalaistähden suunnasta maailmanmestaruuskisojen alla, arvioi MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä. Therese Johaugille Isometsä povaa jättipottia Seefeldin MM-hiihdoista. 

Alla olevalla videolla Tulosruudun raportti Suomen hiihdon tilasta ja Jari Isometsän kommentit asiasta.

Pärmäkoski sai Otepään huippuraskaalla radalla aikaan loistavan loppukirin, sillä hän kukisti viimeisen 2,5 kilometrin aikana Astrid Jacobsenin, Ingvild Flugstad Östbergin sekä Charlotte Kallan selvästi ja nousi seitsemänneltä sijalta neljänneksi.

Tämä lämmitti myös Isometsän mieltä. 

– Se loppupuristus on puuttunut koko kauden. Erittäin plusmerkkinen suoritus, vaikka ero kärkeen oli 1.14. Eilisen sprintikisan jälkeen olin skeptinen, mutta oli kyllä hyvä hiihto rankassa maastossa ja rankalla ladulla, Isometsä toteaa.

– Lopun puristaminen tuolla tavalla kertoo yleensä lievästä nousukunnosta. Pärmäkoski on varmasti mitalihaminoissa MM-kisoissa. 

Mutta kultataisteluun hänelle ei näytä olevan asiaa. Se nimittäin on mitä ilmeisemmin täysin norjalaisen Therese Johaugin käsissä.

Otepään ladut sopivat Johaugille loistavasti, minkä näytti kellokin. Voittomarginaali oli 48,4 sekuntia.  

– Hän on voittanut tällä kaudella kaikki normaalimatkojen starttinsa, joten eikös se kerro, että kaikki maastot ovat kuin hänelle tehtyjä? Isometsä naurahtaa.

– Murskaava esitys, mutta ei se millään tavalla yllättynyt. Noin iso ero ehkä vähän.

Isometsän mukaan näyttää nyt siltä, että Johaugin kultamitalin MM-kisojen normaalimatkoilla voivat viedä ainoastaan sairastuminen tai epäonnistuminen huoltokopilla. 

– Jos Johaugin meno säilyy tuollaisena, niin normaalimatkojen MM-kultamitalit menevät siihen osoitteeseen. Kuntotekijöiltään Johaug on tällä hetkellä eri kastissa, niin sanotusti eri sarjan hevonen, asiantuntija summaa.

MM-kisat alkavat kuukauden päästä Itävallan Seefeldissä. 


Lue myös:

    Uusimmat