Krista Pärmäkosken loppurutistus täyttä rautaa! Therese Johaug mykistävän ylivoimainen

Krista Pärmäkoski oli neljäs maastohiihdon maailmancupin 10 kilometrin perinteisen kisassa Viron Otepäässä sunnuntaina. Norjalaistähti Therese Johaug oli raskaalla radalla täysin omaa luokkaansa.  

Alla olevalla videolla Tulosruudun raportti Suomen hiihdon tilasta ja Jari Isometsän kommentit asiasta.

Pärmäkoskella on ollut vaikeuksia alkukaudella loppurutistuksien kanssa, mutta nyt kiri oli rautaa. Suomalaistähti kukisti muun muassa norjalaisen maailmancupin johtajan Ingvild Flugstad Östbergin ja Ruotsin Charlotte Kallan selvästi viimeisen 2,5 kilometrin aikana. 

Johaug kasvatti johtomarginaaliaan tasaisesti, maalissa se oli peräti 48,4 sekuntia. Toinen oli Ruotsin Ebba Andersson ja kolmas Venäjän Natalia Neprjajeva (+56,7). Pärmäkosken ero Johaugiin oli 1.14, mutta viimeisen 2,5 kilometrin matkalla Johaug oli vain 3,3 sekuntia suomalaista nopeampi. 

Muista suomalaisista Laura Mononen oli 12:s, Johanna Matintalo 15:s, kuuden viikon kilpailutauolta palannut Kerttu Niskanen 22:s, Riitta-Liisa Roponen 31:s ja Anne Kyllönen 36:s. Erot kärkeen olivat valtavia, Niskasen kohdalla jo kolme minuuttia.  

Naisten maailmancup jatkuu Ruotsin Ulricehamnissa ensi viikonloppuna. Miesten 15 kilometrin perinteisen kisa käynnistyy klo 14. Mukana on myös maailmancupiin palaava Iivo Niskanen


Lue myös:

    Uusimmat