Mestarien liigan topit ja flopit: Jose Mourinho, nyt oli paikka olla pelleilemättä ja nauttia voitosta

MTV Sportin toimitus listaa jokaisen jalkapallon Mestarien liigan kierroksen jälkeen viikon onnistujat ja epäonnistujat. Kierroksen suurimmaksi puheenaiheeksi nousi Manchester Unitedin manageri Jose Mourinho. 

Pääkuvan videolla Jose Mourinhon koppava tempaus ManU:n Juventus-voiton jälkeen. 

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Moressa

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun!

C Moren sivulle pääset tästä

TOPIT

Harry Kane

Tottenham saa kiittää maajoukkuehyökkääjäänsä siitä, että se kilpailee edelleen jatkopaikasta kivikovassa B-lohkossa – vaikkakin sen asetelmat ovat kaikkea muuta kadehdittavat. Kane nosti lontoolaisryhmän kahdella osumallaan 2-1-kotivoittoon PSV:stä tiistaina. Seuraavaksi Tottenhamin on raavittava täydet pisteet kotiottelustaan Interiä vastaan. Päätöskierroksella se matkustaa Barcelonaan, ja sieltäkin pitää hyvin todennäköisesti ottaa pisteitä. Ei helppo pesti, joten huippuvireisen Harry Kanen osumille on jatkossakin käyttöä. Kane on tehnyt kauden neljässä UCL-ottelussa neljä maalia. 

Video: Kane varmisti Tottenhamin 2-1-voiton puskumaalillaan 89. minuutilla. Juttu jatkuu alla. 


Milan Pavkov ja Crvena Zvezda

Kovan tempun teki tämäkin maalintekijä – ja seura! Crvena Zvezdan serbialaishyökkääjä iski kaksi osumaa Liverpoolin verkkoon tiistain ottelun avausjaksolla, mistä vieraat eivät enää nousseet. Yllätysvoitto puhalsi energiaa C-lohkon hännänhuipuksi julistettuun seuraan, ja tämä voi näkyä kahdella viimeisellä kierroksella. Crvena Zvezda on ottanut neljä pistettä Napoli- ja Liverpool-kotiotteluistaan, joten PSG:llä on edessä hikinen ilta päätöskierroksella, jolla ratkaistaan huippukovan C-lohkon kohtalo.

Video: Pavkovin komea toinen maali Liverpoolin verkkoon. Juttu jatkuu alla.

FLOPIT

Jose Mourinho

Kaikki Juventuksen ja Manchester Unitedin välissä ottelussa tapahtunut puhui Juventuksen voiton puolesta aina 86. peliminuutille saakka. Sitten ManU iski kaksi nopeata osumaa ja otti sensaatiomaisen ryöstövoiton paikkojaan tuhlailleen Juven käsistä. Unitedin parjattu manageri Jose Mourinho teki päätösvihellyksen jälkeen sen, minkä hän osaa: käänsi huomion itseensä elehtimällä koppavasti Juventus-faneille, mikä ei ollut myöskään Juventuksen pelaajien mieleen. 

Huippu-urheiluun kuuluu tuloksen ja vastustajan kunnioittaminen niin tappion kuin voiton hetkellä. Mourinhon öykkäröinti on tullut tutuksi tappioiden jälkeen, mutta portugalilaisella tuntuu olevan vaikeuksia hillitä itseään myös voitokkaina iltoina. Voitto oli makea – vaikkakin onnekas – mutta Mourinhon touhussa ei ollut tyyliä. Jose, joskus kannattaa vain nauttia, eikä taistella koko maailmaa vastaan.  

Video: Myös C Moren asiantuntijat arvostelivat Mourinhoa eleestä. Juttu jatkuu alla. 


Tuomarityöskentely Manchesterissa

Gabriel Jesusin tekemään 2-0-maaliin johtaneen tilanteen jälkeen piti hieraista muutaman kerran silmiä. Erotuomari Viktor Kassain mielestä Raheem Sterling kaatui rangaistusalueella pilkun arvoisesti, ja kun kirjoitan, että kaatui, tarkoitan sitä kirjaimellisesti. Sterling nimittäin kompuroi omiin jalkoihinsa kaukana vastustajista ja City sai tästä hyvästä pilkun. Tuomareiden tehtävä huippufutiksessa on armoitetun vaativa, mutta nyt unkarilainen tuomariryhmä veti kyllä todella nololla tavalla vihkoon. VAR olisi korjannut vääryyden, mutta se on tuomareiden apuna Mestarien liigassa vasta ensi kaudella.  

Video: Cityn pilkkuun johtanut tilanne ja Gabriel Jesusin viimeistely. Juttu jatkuu alla. 


Monaco

Esitys tiistain Club Brügge -kotiottelussa oli häpeällinen, ja tuloksena oli 0-4-tappio. Kun ottaa huomioon kaikki kilpailut, Monaco on nyt 15 peräkkäisen ottelun voitottomassa putkessa, jonka aikana se on hävinnyt kymmenen kertaa. Lokakuussa luotsiksi tullut ex-huippupelaaja Thierry Henry – joka on valmentajana hyvin kokematon – ei ole saanut entisen seuransa kurssia korjattua. Tuntuukin siltä, ettei Henry ole oikea mies tällaiseen pelastusprojektiin. Mestarien liigan jatkopaikka on karannut, Eurooppa-liigan pudotuspeleihin edellyttävä kolmossija tuntuu kaukaiselta ja Ranskan liigassa Monaco on 19. sijalla. Synkkää on Välimeren rannalla. 

Video: Club Brüggen neljäs osuma kertoo oleellisen Monacon nykysuorituksista.

Lue myös:

    Uusimmat