Mersujen valmistus käynnistyi Uudessakaupungissa – työntekijöillä maskipakko, koronatestauksetkin mahdollisia

Näin Mersuja maalataan Uudenkaupungin autotehtaalla 3:14
Maalaus on autonvalmistuksen salaisimpia työvaiheita. Tältä toiminta näyttää Valmet Automotiven maalaamossa Uudessakaupungissa.

Valmet Automotive käynnisti autojen valmistuksen Uudenkaupungin autotehtaalla eilen tiistaina. Tuotanto keskeytettiin huhtikuun alussa maailmanlaajuisen koronaepidemian aiheuttamien osapuutteiden vuoksi.

Mercedes-Benzien valmistus on jälleen käynnissä Suomen suurimmalla tehtaalla Uudessakaupungissa. Valmet Automotive kertoo tiedotteessaan, että tuotanto starttasi eilen tiistaina.

Salon akkutehtaalla sekä Zaryn avoautojen kattotehtaalla Puolassa tuotanto on käynnistynyt jo aiemmin.

Varovainen startti

Maailmanlaajuisen koronaviruskriisin autoteollisuudelle aiheuttamat ongelmat ovat näkyneet Valmet Automotiven toiminnassa osien puutteina, tuotannon keskeytyksinä sekä henkilöstön lomautuksina.

Uudenkaupungin autotehdas ja Salon akkutehdas ovat käynnistäneet tuotantonsa yhdellä vuorolla. Tarkoituksena on kuitenkin nostaa työvuoroja sekä tuotantomääriä nopealla aikataululla. Täyteen höyryyn päästäneen kuitenkin vasta heinä-elokuussa muun muassa päälle puskevista kesälomista johtuen.

Tuotannon käynnistyksessä erityistä huomiota saavat toimenpiteet ja ohjeistukset, joilla luodaan henkilöstölle turvallinen työympäristö. Tärkeimpiä uusia toimenpiteitä ovat ratkaisut, joilla varmistetaan turvavälit, kasvosuojaimen käyttöpakko, siivouksen lisääminen, pakollinen koronaan liittyvä koulutus sekä mahdollisuus suorittaa työntekijöille koronatestejä.

Jo aiemmin auto- ja akkutehtaalla on ollut voimassa vierailukielto, minkä lisäksi esimerkiksi työmatkustamista on rajoitettu. Tapaamiset on järjestetty verkossa tai puhelimitse, ja etätyömahdollisuuksia on parannettu.

– Tuotantokatkos jäi melko lyhyeksi, mikä vahvistaa näkymiämme tälle vuodelle. Tuotannon käynnistyessä panostamme erityisesti työympäristön turvallisuuteen. Ratkaisumme ovat autoteollisuuden yleisen linjan mukaisia tai sitä korkeammalla tasolla, Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Pasi Rannus kertoo tiedotteessa.

Valoa tunnelin päässä

Paluu normaaliin on alkanut paitsi Suomessa myös muuallakin maailmassa. Lukuisat autovalmistajat ovat käynnistäneet koronan vuoksi suljettuja tuotantolaitoksiaan tiukoin turvajärjestelyin.

Jo kuukausi sitten muun muassa Toyota, Renault, Hyundai, Volkswagen ja Volvo valmistautuivat Euroopan-tehtaidensa vähintään osittaiseen avaamiseen.

Lähde: Valmet Automotive

Lue myös:

    Uusimmat