"Merkillistä, miten häpeilemättömiä ihmiset ovat" – F1-tulokas koki debyyttinsä jälkeen epämiellyttävän muutoksen

Nyck de Vries debytoi F1-kisakuljettajana viime syyskuussa Italiassa, kun hän tuurasi viimeisistä harjoituksista eteenpäin Alexander Albonia toisen Williamsin ratissa. Ensi kaudella 27-vuotiaasta hollantilaisesta tulee täysipäiväinen F1-kuljettaja, kun hän nappasi osaltaan väkevien Italian-näyttöjen ansiosta paikan Alpinelle suunnanneen Pierre Gaslyn korvaajana AlphaTaurilla.

De Vries on jo ikänsäkin puolesta poikkeuksellinen F1-tulokas, mutta hänellä on myös normaalia enemmän kilpailu- ja ajokokemusta vyölllään.

Kaksinkertainen kartingin maailmanmestari (2010–2011) vei kaudella 2019 nimiinsä F2-sarjan mestaruuden, ja kun paikkaa F1:stä ei tuolloin irronnut, hän siirtyi kolmeksi seuraavaksi kaudeksi Formula E -sarjaan. Niistä keskimmäinen (2020–2021) tuotti Mercedeksen ratissa sarjan mestaruuden.

De Vriesin urapolun mikään tähänastinen askelma ei kuitenkaan valmistanut häntä siihen, mitä syyskuinen F1-debyytti ja lokakuussa julkaistu AlphaTauri-sopimus ovat saaneet aikaan.

De Vries kommentoi kokemaansa hollantilaiselle De Telegraaf -lehdelle.

– On merkillistä, miten häpeilemättömiä jotkut ihmiset ovat. Tyypit, joista en ole kuullut aikoihin tai jotka eivät varsinaisesti ole olleet suurimpia tukijoitani, ottavat minuun yhtäkkiä yhteyttä, hän sanoi PlanetF1-sivuston mukaan.

De Vries on tästä johtuen koonnut ensi kaudeksi ympärilleen taustaryhmän, joka vastedes hoitaa monia niitä asioita, joista hän oli aiemmin itse vastuussa.

Managerina aloitti Gaslynkin sopimusasioita hoitava Guillaume Le Goff. Myös isällä ja pikkusiskolla on omat tärkeät ruutunsa.

– Tarvitsen ympärilleni ihmisiä, joihin voin luottaa. Varsinkin Monzan jälkeen minua ovat lähestyneet kaikenlaiset ihmiset, jotka ovat halunneet minusta jotain. Minun täytyy suojella itseäni sellaiselta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja