Mercedes esitteli uuden urheiluautonsa - tässä on Mercedes-AMG GT

Mercedes-AMG GT on täysin uusi ja AMG:n itsenäisesti kehittämä urheiluauto. Sillä on tarkoitus hyökätä suorituskykyisten urheiluautojen kuten Porsche 911 ja Jaguar F-Typen reviirille.

GT:n pellin alta löytyy AMG:n uusi 4-litrainen biturbo V8, joka tuottaa perusmallissa 462 hevosvoimaa ja GT S -mallissa 510 hevosvoimaa. Näillä tehoilla autot kiihtyvät sataseen 4,0 ja 3,8 sekunnissa, ja molempien huippunopeus on yli 300 km/h.

Painon kurissa pitämiseksi GT:n kori on valmistettu 90 prosenttisesti alumiinista ja se painaa vain 231 kiloa. Auton omapaino on 1540 kiloa. Alustan komponenteissa on käytetty alumiinin lisäksi myös magnesiumia ja painojakauman saamiseksi kohdalleen (etu/taka 47/53%) 7-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto on sijoitettu taka-akselille. Pidon varmistamiseksi vakiovarustukseen kuuluu myös tasauspyörästön lukko.

Mercedes-AMG GT:n vakiovarustukseen kuuluu myös runsas turvavarustelu sekä aktiivisia turvajärjestelmiä kuten Collision Prevention Assist Plus -törmäyksenestojärjestelmä, Adaptive Brake -jarrujärjestelmä sekä kuljettajan vireystilaa tarkkaileva Attention Assist. Arkikäytettävyyttä helpottaa myös kiitettävä 350 litran tavaratila.

Mercedes-AMG GT:n hintoja ei ole vielä julkaistu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja