Mercedeksen maasturimallisto laajenee uudella tulokkaalla

Mercedes hyökkää BMW X6:n reviirille uudella GLE Coupélla. Malli on nimensä mukaisesti lisäversio GLE-mallistoon, joka aiemmin tunnettiin ML-mallisarjana.

BMW aloitti tämän autoluokan vuonna 2008 X5:een perustuvalla X6:lla. Coupemaisesti muotoiltujen maasturien tarpeellisuudesta voi olla montaa mieltä, mutta myyntiluvut ovat osoittaneet autolle löytyvän kiinnostusta.

GLE Coupé muistuttaa ulkonäöllisesti hyvin paljon X6:tta. Pysty keula ja korkea vyötärölinja antavat autolla hyvin massiivisen ilmeen. Loivasti laskeva katto tekee ohjaamosta varsin pienen näköisen, vaikka kyseessä onkin iso auto. Takaviistosta huomio kiinnittyy todella korkeaan perään.

GLE Coupé asettuu moottori- ja varusteluvalikoimansa osalta GLE-mallistoon yläpäähän. Tarjolla on monista Mercedeksistä tuttu 190 kW (258 hv) tehoinen 3,0-litrainen V6-turbodiesel. Perus bensaversio on niin ikään 3,0-litrainen ja ahdettu V6, joka tarjoaa 245 kW (333 hv). Näiden lisäksi on kolme AMG-versiota, jotka alkavat 270 kW (367 hv) tehoisesta GLE 450 AMG Coupé -mallista. Niin sanotut oikeat AMG:t ovat GLE 63 ja GLE 63 S, jotka asettuvat tehoiltaan 410 ja 430 kW (557 ja 585 hv) lukemiin.

Kaikki GLE Coupét ovat nelivetoisia ja vaihteistona toimii uusi 9-portainen automaattivaihteisto. Vakiona autossa on ajotilanteeseen mukautuva Agility Control -alusta, mutta lisävarustelistalta voi poimia ilmajousituksen. Vaihteiston, jousituksen sekä moottorin toimintaan voi puolestaan vaikuttaa Dynamic Select -järjestelmällä, joka tarjoaa käyttöön viisi eri ajomoodia (Comfort, Slippery, Sport, Sport+ ja Individual).

GLE Coupén varustelu on jo vakiona varsin kattava. Istuimet sekä kojelauta on verhoiltu tekonahalla ja ohjauspyörä on nahkapäällysteinen. Autosta löytyvät varusteina muun muassa peruutuskamera, viihdejärjestelmä 7-tuumaisella näytöllä, aktiivinen pysäköintiavustin sekä mukautuvat LED-ajovalot. Lisävarustelistallekin jää toki paljon ruksittavaa kuten Bang & Olufsenin äänentoistojärjestelmä ja designo Exclusive-paketti sisätilojen verhoiluun.

Uuden GLE Coupén hinnat alkavat dieselmalli 350 d:n 99 942 eurosta.

Lue myös:

    Uusimmat