Max Verstappenin viimeisin ryöppy lisäsi jännitettä loppukaudelle – "Typerää ja naiivia"

16:12
Tulevaa Brasilian F1-viikonloppua ennakoitiin MTV Uutiset Livessä.

Muun muassa Max Verstappenin kovat syytökset ovat aiheuttaneet sen, että Ferrarin vauhti on tiiviin tarkkailun alla Brasilian F1-osakilpailussa tulevana viikonloppuna. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Brasilian GP suorana 15.-17.11.
Pe: 1. harjoitukset klo 15.55, 2. harjoitukset klo 19.55
La: 3. harjoitukset klo 16.55, aika-ajot klo 19.55, ennakkotunnelmat klo 19.00
Su: Brasilian GP klo 19.05, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Verstappen kohautti Yhdysvaltojen GP:n jälkeen syyttämällä Ferraria suoraan sääntörikkomuksista. Hollantilainen käytti perusteluna sitä, että italialaistallin vauhti näytti putoavan rajusti heti sen jälkeen, kun kansainvälinen autoliitto FIA tarkensi moottoreita koskevia sääntöjä. 

Ferrarin vaisuus ihmetytti muitakin, mutta talli on tyrmännyt kaikki syytökset. Todisteita ei olekaan noussut esiin ainakaan vielä. 

C Moren selostaja Niki Juusela pitää Verstappenin purkausta turhana sanahelinänä, "olettamuksina". 

– Se on typerää ja naiivia. Kyllä se on kattojärjestö, joka tutkii tällaiset asiat ja antaa omat päätöksensä. Jos sääntörikkomusta ei ole heidän tulkintansa mukaan tullut, niin on turha huudella mitään, Juusela kommentoi F1-viikonloppua ennakoivassa MTV Uutiset Liven lähetyksessä. 

– Max on niin lahjakas kuljettaja, että hänen tulisi keskittyä enemmän ajosuorituksiin ja oman kulmikkuuden hiomiseen. Kaveri kypsyy koko ajan, mutta sitten tulee notkahduksia, aivan turhia lausuntoja.

Juusela kuitenkin huomauttaa, että lajiin on aina kuulunut politikointi ja huutelu, mikä on osa valtapeliä. Verstappenin kommentit ja muiden epäilykset ovat aiheuttaneet sen, että Ferraria tarkkaillaan herkeämättä Brasiliassa. 

– Kuinka hyvä Ferrari on Interlagosissa? Se on herkullinen kysymys. Jos he eivät ole lähelläkään Mercedeksen tai Red Bullin kisavauhtia, kuten kävi Yhdysvalloissa, niin sitten minäkin olen paljon epäilevämpi, että taustalla on ollut jotain, mitä pystytään kontrolloimaan. Tässä vaiheessa nuo ovat kuitenkin syytöksiä ja spekulaatioita, Juusela summaa.

Pääkuvan videolla Juusela puntaroi toimittaja Matti Nyrhisen kanssa myös Red Bullin tuoreita kuskisopimuksia ja F1-sarjan tavoitteita ilmastotalkoissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja