F1:ssä puhkesi raju sanasota: Max Verstappen syyttää Ferraria huijaamisesta – italialaistalli raivostui: ”Täysi vitsi”

Viikonlopun USA:n GP:n yksi iso puheenaihe liittyi Ferrariin ja sen mystiseen muodonmuutokseen. Kesätauon jälkeen italialaistalli ehti dominoida aika-ajoja mielin määrin. Nyt Ferrari oli kuin varjo entisestään. Tämä keräsi kovia väitteitä niin Mercedeksen Lewis Hamiltonilta kuin Red Bullin Max Verstappenilta.

Hamilton nosti asian pöydälle jo lauantain aika-ajojen jälkeen, kun hän puhui siitä, miten viikonloppu on tarjonnut jo nyt ”mielenkiintoisia käänteitä”. Hamiltonin mielestä Ferrarin vauhti "katosi" sen jälkeen, kun italialaistalli päätyi tutkinnan kohteeksi.

Ferrarin kilpailijataho Red Bull pyysi kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta selvitystä siitä, että onko Ferrari käyttänyt hyväkseen sääntöjen porsaanreikiä. Samalla FIA julkaisi moottoreihin liittyvän uuden ohjeistuksen ja direktiivin.

Red Bullin tähtikuski Verstappen vei asian pidemmälle.

– Näin käy, kun lopettaa huijaamisen! Verstappen vastasi Ziggo Sportin udeltua Ferrarin vauhdin äkillisestä laskusta.

Verstappenin heitto herätti nopeasti raivoa Ferrarin leirissä.

– Tuo on täysi vitsi, Ferrarin monacolaiskuljettaja Charles Leclerc sanoi Autosportin mukaan.

– Hänellä ei ole mitään hajua – hän ei ole meidän tallissamme.

– Tiedämme tasan tarkkaan, että mitä teemme. En edes tiedä, että miksi hän puhuu asiasta. Hän ei tiedä meistä mitään, Leclerc raivosi Verstappenista.

Leclerc sai tulitukea Ferrarin tallipäälliköltä Mattia Binottolta.

– On väärin, että joku jakaa tuollaisia kommentteja lajin sisällä. Tuo ei tee hyvää koko sarjalle. Mielestäni kaikkien pitäisi olla hieman varovaisempia, Binotto mietti.

USA:ssa Ferrarin vauhdin katoaminen oli silmiinpistävä piirre. Lauantain aika-ajoissa Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas katkaisi italialaistallin pitkän paaluputken. Sunnuntain kisassa Ferrarit jäivät totaalisesti paitsioon.

Videolla kuvaa USA:n GP:n viimeiseltä kierrokselta:


Lue myös:

    Uusimmat