F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kuljettajakatraansa julkistaneella Red Bullilla riittää paljon mietittävää – "Onko tämä hyvä trendi?"

16:12
MTV Uutiset Liven lähetyksessä puitiin F1:n polttavia puheenaiheita sekä ennakoitiin Brasilian osakilpailua.

Red Bull vahvisti tiistaina, että ensi kauden kisakuljettajina ajavat Max Verstappen ja Alex Albon. C Moren F1-selostaja Niki Juusela pitää tallin ratkaisua hyvänä, mutta johtoportaalla riittää silti mietittävää.

Verstappen on tällä kaudella ollut selkeästi tallin ykköstähti, mutta kesätauolla Red Bullin ohjaksiin nostettu Albon on näyttänyt lupaavia otteita, joiden myötä tulokaskuljettaja saa jatkaa Red Bullilla myös ensi kaudella. Alkukaudella Red Bullilla epäonnistunut Pierre Gasly on puolestaan ajanut vahvasti Toro Rossolla, joten ensi kaudella tehdyt kuskipäätökset eivät yllättäneet.

– Albon on antanut erittäin vahvat näytöt Red Bullilla ajamissaan osakilpailuissa. Pierre Gasly on puolestaan ollut valtavan vahva Toro Rossolla, kun auto tuntuu sopivan hänen ajotyyliinsä paremmin, Juusela toteaa.

Vaikka kesken kauden Red Bullin ohjaksiin hypännyt Albon on ajanut vahvasti, ei häneen vielä tällä kaudella olekaan kohdistunut niin valtavia odotuksia yllättävän tallivaihdoksen vuoksi. Ensi kaudella Albonin on kuitenkin lyötävä parastaan pöytään.

– Kun lähdetään maaliskuussa Australiassa ajamaan tasaväkisesti Max Verstappenia vastaan, tuloksia täytyy yksinkertaisesti alkaa tulla huomattavasti paremmin, Juusela sanoo.

Juuselan mukaan Red Bullin toimistolla on aihetta kuitenkin suureen pohdiskeluun. Tallin taustalla jo pitkään vaikuttaneen Helmut Markon Red Bullin ja sisartalli Toro Rosson kuljettajat ovat vaihtuneet viime kausina tiuhaan, eikä pysyvyyttä ole toistaiseksi löytynyt. Tähän on nyt tallissa löydettävä ratkaisu.

– Ei ole yllättävää, että Red Bull lähtee kolmantena peräkkäisenä kautena eri kuljettajakaksikolla kauteen kuin edellisellä kaudella. Kyllä siellä Marko saa miettiä omaa projektiaan, että missä on pysyvyys, kun äijät vaihtuvat kaudesta toiseen kauden sisälläkin.

– Kuinka paljon siellä annetaan näyttömahdollisuuksia ja riittääkö tulevaisuudessa puoli kautta siihen, että voidaan tuomita, ettei joku olekaan kehityskelpoinen. Ohjelman sisällä heidän pitäisi pohtia, onko tämä se hyvä trendi, vai pitäisikö pysyvyyttä saada, Juusela pohtii Red Bullin ja Toro Rosson kuljettajatilannetta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja