Matkalle kesäiseen Tukholmaan? Koe nämä helmet!

Siintääkö suunnitelmissasi hemmottelureissu Tukholmaan, jolla haluat nauttia kaupungin parhaista paloista? Listasimme Tripadvisor.com-sivuston parhaat Tukholman-vinkit niin majoituksen, ravintoloiden kuin nähtävänkin suhteen.

Tukholman top 3 -hotellit

Hotel Rival

Hotel Rival on rankattu Tripadvisor-yhteisössä Tukholman parhaaksi hotelliksi. Vuonna 2003 laajamittaisesti kunnostettu Hotel Rival on pieni, boutique-tyylinen hotelli aivan Tukholman keskustassa sijaitsevalla Mariatorgetilla. Hotellissa on 99 huonetta, bistro&bar-ravintola, art decoa henkivä cocktail-baari sekä kahvila. Erinomaisella palvelulla ja laadukkailla huoneilla varustettu hotelli on lämmin ja persoonallinen. Hotellin omistaa takavuosien ABBA-yhtyeestä tuttu muusikko Benny Andersson.

Hotellirakennuksen historia on kiintoisa: vuonna 1937 paikkaan avattiin elokuvateatteri Rival. Rakennuksesta tuli jo varhain viihdekeskus: siellä näytettiin elokuvia, sijaitsi hotelli, leipomo sekä pieniä asuntoja. Teatterirakennus onkin historiallisesti arvokas. Menneen teatterin loisto näkyy kolmen kerroksen avarissa sisäänkäyntihalleissa sekä leveissä porraskäytävissä tyylikkäinen reunuskaiteineen.

Tripadvisor-yhteisö antaa hotellille erityisesti kehuja sijainnista, huoneiden tasosta, siisteydestä sekä palvelusta. Suurin osa hotellia kokeilleista suosittelee valitsemaan parvekkeellisen huoneen tai sviitin, josta aukeaa näkymä Mariatorgetin kauniiseen puistoon päin.

Hotel Skeppsholmen

Hotel Skeppsholmen arvostellaan Tripadvisorissa Tukholman toiseksi parhaaksi hotelliksi. Ekoystävällinen boutique-hotelli sijaitsee Skeppsholmenin saarella Tukholman keskustassa, ja onkin oikea urbaani ja rauhallinen keidas kaupungin vilinän keskellä. Hotelli on myös täydellinen valinta niille, jotka haluavat Tukholman-reissuunsa pientä ylellisyyttä.

Hotel Skeppsholmen sijaitsee 1600-luvulta peräisin olevassa historiallisessa rakennuksessa. Se on säilynyt enemmän tai vähemmän koskemattomana viehättävine puulattioineen ja isoine ikkunoineen. Tyylikäs ja moderni sisustus taas antaa hotellin ilmeeseen upeaa kontrastia. Hotellissa on 81 huonetta, joissa kaikissa pääsee nauttimaan kauniista maisemista ja luonnonvalosta.

Hotellissa vierailleet Tripadvisor.com:in lukijat kehuivat sen laatua, rauhallista tunnelmaa, tyylikkyyttä ja erinomaista sijaintia. Huonetta varatessa suositellaan ottamaan erityisesti huone tai sviitti, josta avautuu kaunis merinäköala.

Hotel Radisson Blu Waterfront

Tukholman kolmanneksi parhaimmaksi hotelliksi ylsi Tripadvisor-yhteisön arvostelussa Hotel Radisson Blu Waterfront. Hotellin sijainti on mainio ja kaupunki tarjoileekin sen liepeillä parhaita palojaan: vanhaakaupunkia, Kuninkaanlinnaa, ja toisaalta eläväisiä klubeja ja yöelämää. Hotellin 414 modernia huonetta ja sviittiä ovat elegantisti sisustettuja. Huoneista avautuu näkymät Riddarfjärdenin poukamalle sekä Tukholman kaupungintalolle. Hotellin ravintola RBG Bar & Grill tarjoilee kansainvälisiä herkkuja rennossa ilmapiirissä, aulabaarissa taas voi nauttia drinkin vaikkapa takkatulen ääressä.

Tripadvisor-yhteisössä Hotel Radisson Blu Waterfrontiin suuntaavia suositeltiin harkitsemaan huonetta mahdollisimman korkealta – näkymät vanhankaupungin ylle ovat sieltä upeat.

Tukholman top 3 -ravintolat

Kryp In

Tukholman vanhankaupungin sydämessä sijaitseva ravintola Kryp In tarjoilee ruotsalaista ruokaa parhaimmillaan – kuitenkin jännittävien eurooppalaisten makujen höystämänä. Hyvä ruoka ja ystävällinen palvelu takaavat unohtumattoman kokemuksen.

Ravintola on hengeltään aito ja romanttinen piilopaikka. Tripadvisorin matkaajien Tukholman ykkösravintolaksi rankkaama Kryp In sai erityisesti kiitosta uniikista tunnelmastaan sekä rennosta ilmapiiristään. Ruokaa kehuttiin yksinkertaiseksi, mutta hyvin maukkaaksi.

Mathias Dahlgren – Matsalen & Matbaren

Huippukokki Mathias Dahlgrenin luotsaama, Grand Hotel Stockholmin yhteydessä toimiva Matsalen & Matbaren -ravintolakokonaisuus arvioitiin Tripadvisor-yhteisössä Tukholman toiseksi parhaimmaksi. Ravintola sijaitsee aivan Tukholman keskustassa.

Matsalen on moderni gastronominen ravintola, joka omaa kaksi Michelin-tähteä. Ravintola käyttää raaka-aineinaan ruotsalaisia, tuoreita sesongin raaka-aineita, mutta ottaa makuihin vaikutteita myös muualta maailmasta. Tarjolla onkin kaksi eri menua. Matbaren puolestaan on moderni bistro, jossa tarjoillaan keskikokoisia ruoka-annnoksia. Niitä voi nauttia yhden tai useamman, siinä järjestyksessä kuin haluaa. Grand Hotelilla on baareilleen ja ravintoloilleen yhteinen viinikellari, josta Dahlgreninkin ravintolan viinit valitaan.

Tripadvisorin arvostelijat ylistivät Matsalen & Matbarenin osaavaa ja ystävällistä palvelua sekä unohtumattomia makuja. Moni kokisi elämyksen uudestaan.

Rolfs Kök

Tukholman keskustassa sijaitseva klassikoksikin kasvanut Rolfs Kök -ravintola arvioitiin Tripadvisorin lukijoiden keskuudessa kaupungin kolmanneksi parhaaksi ruokaravintolaksi. Sen katon alle kerääntyvät sekä liikemiehet että taiteilijat nauttimaan sen lämpimästä ja intiimistä tunnelmasta sekä ruotsalaisella otteella valmistetuista kansainvälisen keittiön ruuista.

Rolfs Kökissä asiakkaiden halutaan tuntevan itsensä erityisiksi ja heille halutaan tietenkin tarjoilla hyvää ruokaa. Ravintolan fillosofiaan kuuluu laatu ja yksinkertaisuus: kaikki raaka-aineet ovat tarkkaan mietittyjä ja ruoka tarjoillaan mutkattomasti. Perustaja Rolf halusi asiakkaan olevan läsnä ruuan valmistuksen tunnelmassa sen sijaan, että ruoka tarjoiltaisiin suljetusta keittiöstä. Rolfs Kökissä ruoka valmistetaankin avokeittiössä ja baarista voi katsoa, kuinka ruoka valmistuu.

Asiakkaista pidetään huolta myös juomapuolella: taitava sommelier auttaa juomien valitsemisessa. Ravintolan viinikellarista löytyy 450 erilaista viiniä. Tripadvisorin lukijat kehuivat ravintolan ilmapiiriä, hyviä viinejä ja suussasulavia ruokia.

Tukholman top 3 -nähtävät

Vasa-museo

Tukholman ykkösnähtävyydeksi Tripadvisorissa rankattiin kuuluisa Vasa-museo. Museossa on näytillä yksi maailman säilyneimmistä laivanhylyistä, 1600-luvulta peräisin olevan Vasa-laivan hylky.

Laiva on ainutlaatuinen taideaarre, ja sen osista yli 95 prosenttia on alkuperäisiä – koristeenaan satoja taidokkaita puuveistoksia. Kuninkaallinen Vasa-laiva upposi aikoinaan neitsytmatkallaan keskelle Tukholmaa. Päivänvalon se näki jälleen 333 vuotta myöhemmin vuonna 1961, kun se nostettiin ylös. Laivaa on kunnostettu hitaasti, mutta tarkasti ja huolellisesti takaisin alkuperäiseen loistoonsa. Aluksen ympärillä on museossa yhdeksän eri näyttelyä, joissa kerrotaan elämästä laivalla. Museo on avoinna päivittäin.

Tripadvisorin matkailijat kehuivat Vasa-laivaa vaikuttavaksi, ja nimettiinpä se jopa maailman parhaimmaksi museonähtävyydeksi.

Djurgården

Tukholman keskustassa, Östermalmin kaupunginosan alueella sijaitseva Djurgårdenin puistoalue perustettiin vuonna 1926. Alue sijaitsee suurimmaksi osaksi saarella. Djurgården on yksi Tukholman suosituimpia matkailukohteita, eikä ihme: siellä sijaitsevat esimerkiksi Skansenin ulkoilmamuseo ja eläintarha, huvipuisto Gröna Lund sekä Vasa-museo. Alueella vierailee vuosittain yli 10 miljoonaa vierasta.

Maailman vanhimmalla ulkomuseolla Skansenilla voi tutustua perinteisiin käsityöammatteihin ja kokea historiallisen Ruotsin kuin pienoiskoossa. Alueella on maataloja maan eri osista ja kaupunkikortteleissa on esimerkiksi lasinpuhaltajan ja sepän verstaita, leipomo, kartano sekä markkinatori. Eläintarhassa voi nähdä pohjoismaisia villieläimiä kuten hirven, karhun, ilveksen, suden ahman ja hylkeen. Skansenilla on useita ravintoloita ja viehättäviä kahviloita. Iloisessa Grönä Lundin Tivolissa puolestaan pääsee hurvittelemaan 32 eri laitteessa, kuten vaikkapa seitsemässä eri vuoristoradassa.

Tripadvisor-yhteisö valitsi Djurgårdenin alueen Tukholman toiseksi parhaaksi nähtävyydeksi. Erityistä huomiota sai sen kauneus ja rauhallisuus.

Vanhakaupunki

Tukholman vanhakaupunki eli Gamla Stan on yksi kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä ja onkin jokaisella matkaajalle suositeltava kohde. Vanhakaupunki on yksi Euroopan säilyneimmistä keskiaikaisista ydinkeskustoista – Tukholma perustettiin alueelle vuonna 1252. Tripadvisor-yhteisö rankkasi historiallisen alueen Tukholman kolmanneksi parhaimmaksi nähtävyydeksi.

Vanhakaupunki on elävä ja jalankulkuystävällinen museo, joka pursuaa ravintoloita, kahviloita, baareja ja ostosmahdollisuuksia. Taidekäsitöistä ja matkamuistoista kiinnostunut löytää hänkin alueelta suosikkikauppojaan. Viehättävän alueen pienet ja kapeat kujat ja mukulakivikadut tuovat alueelle tunnelmaa. Julkisivujen taakse kätkeytyy nykyäänkin keskiaikaisia kellariholveja ja kalkkimaalauksia. Vanhankaupungin lukuisista kirkoista ja museoista nähtäviä ovat esimerkiksi Ruotsin kansallinen tuomiokirkko Styrkyrkan sekä Nobel-museo. Massiivisin alueen nähtävyyksistä on kuninkaanlinna eli Kungliga slottet, joka onkin yksi maailman suurimmista linnoista.

Tripadvisorissa vanhaakaupunkia kuvailtiin arkkitehtuuriltaan kauniiksi, sen ravintoloita ihasteltiin ja siihen suositeltiin tutustumaan pikkukatuja vaellellen ja tunnelmoiden.

Lähteet: tripadvisor.com, rival.se, hotelskeppsholmen.com, radissonblu.com, wikipedia.org, restaurangkrypin.nu, rolfskok.se, mathiasdahlgren.com, visitsweden.com, visitstockholm.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja