Täältä löydät julkkiksen Tukholmassa!

Tukholma on vain muutaman tunnin laivamatkan päässä Helsingistä, mutta kuningasperhe tuo suhteellisen pieneen kaupunkiin omaa loisteliasta lumovoimaa. Tunnetut näyttelijät ja muusikot etsivät Skandinaviasta rauhaa ja omaa tilaa.

Pinta-alaltaan pienestä maasta Ruotsista löytyy toki muitakin julkkiksia kuin kuningasperhe, sillä skandinaavisen vaalea ulkokuori houkuttelee kokeilemaan onnea esimerkiksi Hollywoodissa. Ylellinen Tukholma tuo myös mantereen taakse lähteneet ruotsalaiset superkuuluisuudet takaisin juurilleen.

Trendikkäiden tukholmalaisten suosima Södermalm on enemmän tennariporukan alue, mutta myös sieltä voi löytää julkisuuden henkilöitä.

True Blood -televisio-ohjelmasta tuttu näyttelijä Alexander Skarsgård, näyttelijä Stellan Skarsgårdin poika, on alun alkaen ruotsalaista syntyperää ja Tukholman kaupunkikuvassa tuttu näky. Näyttelijä on bongattu tyttöystävänsä, Hollywood-näyttelijä Kate Bosworthin kanssa Södermalmilta Kvarnen Cafen terassilta paistattelemassa päivää.

Södermalmilla sijaitsee myös Rival-hotelli, joka on menneiden vuosien huippusuositusta ABBA-yhtyeestä tunnetun Benny Andersonin omistama.

Syö ja juo julkkisten vakiopaikoissa

Södermalmilta hieman toiseen suuntaan voi kävellä hienostuneessa ja ajattomassa Östermalmin kaupunginosassa ja etsiskellä kuningasperheen jäseniä. Östermalmilla on kaikki mahdollinen taidehalleista luksus-kenkäkauppoihin, ja se suorastaan kutsuu elegantteja kuuluisuuksia tutustumaan tarjontaansa.

Jos haluaa ruokailla ylellisesti ja samalla bongailla julkimoita, kannattaa käydä Operakällaren-ravintolassa nauttimassa korkeatasoinen ateriaelämys. Ravintolan yhteydessä on myös yökerho Cafe Opera, jonka loisteliaiden kattokruunujen alla ovat monet julkkikset käyneet pörähtämässä.

Keväisellä konserttikiertueella Tukholmassa keikkaillut, erikoisista asuistaan tunnettu poplaulaja Lady Gaga käväisi juhlimassa suositussa Beirut Cafe -ravintolassa ja näytti viihtyvän muiden läsnäolijoiden mukaan.

Stureplanin yökerhoihin ei kävellä sisään aivan yhtä vaivattomasti kuin Helsingin keskustan ravintoloihin. Club manager ohjaa kutsuvieraat sisään, mutta mattimeikäläiseltä saattaa kuninkaallinen pintaliito jäädä kokematta.

Studio55/Jonna Jauhiainen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja